Știrea zilei

Nelu Tataru, anuntul momentului: Ce se intampla in urmatoarele doua saptamani

Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, averizeaza urmeaza doua saptamani grele, de “crestere progresiva” a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Potrivit ministrului, in aceasta perioada se lucreaza la adaptarea spitalelor din regiunile afectate.

″Incepand cu 3 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii, am reluat aceasta munca titanica de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu.

PUBLICITATE

In acest moment suntem in saptamanile in care se consuma boala acelor aproape 4.000 de pacienti care au refuzat internarea sau au solicitat externarea in cele aproape trei saptamani. Sunt doua saptamani grele in care vom avea o crestere progresiva a numarului de cazuri.

Ramane ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, sa adaptam unitatile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensiva, aparatura, la numarul care in fiecare zi il vedem ca si terapie intensiva, ca si adresabilitate la unitatile de primiri urgente”, a declarat ministrul Sanatatii.

Nelu Tataru spune ca sunt adaptate si spitalele din judetele limitrofe celor cu cazuri multe pentru a putea tratata pe cei infectati.

PUBLICITATE

“Ventilatoare avem, s-au si adaptat la spitalele modulare care le avem, avem obtinut aviz pentru acel spital pe care-l avem in Chitila, se operationalizeaza astazi primele 100 de paturi, se vor operationaliza tot in zilele urmatoare si 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular ce tine de Victor Babes din Pipera, avem spitalul Elias cu acel spital din incinta, tot spital modular care este operational in acest moment si avem si unitatile mobile de terapie intensiva pe care in acest moment le avem trimise catre Pitesti, Prahova, Galati si Timisoara.

Noi adaptam aceste unitati mobile, dupa cum stiti avem niste judete care in acest moment au o crestere ridicata: Dambovita, Arges, Prahova, Brasov, Galati si municipiul Bucuresti. Adaptam unitatile medicale din judetele limitrofe si din judetele aflate la distanta pentru a putea acoperi necesarul atat de paturi de terapie intensiva, ventilatoare, si de spitale suport COVID”, a mentionat Nelu Tataru.

Ministrul a mentionat ca, daca sunt respectate masurile de prevenire a raspandirii, dupa doua-trei saptamani se poate vorbi despre o aplatizare a numarului de cazuri.

“Suntem in cele doua saptamani pe care daca le gestionam, nu doar noi Guvernul, si populatia, si agentii economici care au beneficiat de acele relaxari, daca le luam si le asezam fiecare in parte, portul mastii, pastrarea distantarii fizice, spalatul pe maini, un dezinfectant prezent la locul de munca, prezent la o terasa, respectarea acestor reguli si seara, dupa ora 22:00, respectarea acestor reguli si in zonele turistice, putem vorbi peste doua-trei saptamani de o aplatizare si de o scadere a numarului de cazuri. Daca nu vom respecta aceste reguli, sa ne asteptam la o crestere relativa progresiva pe care sistemul sanitar se va stradui sa o gestioneze”, a mai spus ministrul.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close