Știrea zilei

Marturia tulburatoare a uni pacient infectat cu noul virus care a stat la terapie intensiva 12 zile: “Invat sa respir, sa merg…

Subprefectul de Covasna, Cosmin Boricean, s-a infectat cu noul virus. Starea sa de sanatate s-a agravat atat de tare, incat a fost tinut la terapie intensiva 12 zile.

Barbatul povesteste, intr-o postare pe Facebook, cum a trecut prin aceasta grea incercare.

„In ziua in care am aflat ca un coleg din Prefectura a iesit pozitiv, am mers, m-am testat si am asteptat rezultatul acasa in izolare. Dar imi este imposibil sa spun ca eu l-am infectat pe el sau el pe mine, sau macar ca avem aceeasi sursa de infectie. Eu ma simteam rau de 3-4 zile, am contactat medicul de familie care mi-a zis ca pare a fi o infectie a cailor respiratorii din cauza aerului conditionat si mi-a administrat tratament. Nu am putut manca nimic solid in jur de 15 zile, doar lichide. Lipsa gustului, lipsa mirosului, febra, dureri musculare, tot tacamul. Am mai fost racit la viata mea, dar asemenea simptome nu am avut de cand ma stiu”, scrie subprefectul.

PUBLICITATE

Starea sa de sanatate s-a agravat foarte mult: „Am ajuns conectat la oxigen, care in scurt timp a devenit indispensabil. Nu puteam sa vorbesc sau sa fac 2 pasi fara sa obosesc, sa ma sufoc. Saturatia de oxigen scadea drastic si permanent. Astfel, dupa 3 zile am ajuns la terapie intensiva. Da, nici eu nu credeam inainte ca poate fi asa, dar va rog sa ma credeti ca este groaznic. Dupa 12 zile am reusit sa ies de la terapie intensiva si sa ma intorc la infectioase. Cu 10 kg de masa musculara mai putin si vlaguit.

Au trecut 29 de zile de la debutul simptomelor. Dupa aproximativ 3 saptamani am fost externat, incepand acum o recuperare anevoioasa. Invat sa respir, sa merg, sa ma odihnesc, sa imi recastig capacitatea pulmonara. Dupa 10 pasi stau 15 minute sa imi regasesc suflul… dupa un etaj urcat… stau 25-30 de minute si tot asa. Dar sunt printre cei norocosi! Am sansa de a ma recupera”, a scris el.

Epilog:

PUBLICITATE

Fiecare este major si liber sa creada si sa faca ce doreste. 20 de zile tintuit intr-un pat al suferintei iti dau timp si sansa sa gandesti mult, sa analizezi multe lucruri, sa iei decizii pentru viitor. Pana la urma, nimic nu e intamplator. Cine doreste sa ma asculte, va rog sa incercati sa va protejati cat mai mult pe voi, familiile voastre, pe prietenii vostri. Acest virus pervers exista printre noi si loveste necrutator! Si inca ceva. Da… mor mai mult oameni cu boli asociate… dar nu uitati ca si cu acele boli pre-existente, pacientii ar mai putea trai 2, 5 sau 10 ani daca nu ar contacta nenorocirea asta!”, a mai scris Cosmin Boricean.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close