Descoperă

Veste trista, din pacate: „Intre 1 si 3 august, criteriu pentru reintrarea in Stare de Urgenta ”. Ce spune Raed Arafat

Romania este intr-o crestere supra-exponentiala a cazurilor de coronavirus. In aceste conditii, Romania ar putea intra din nou in stare de urgenta la inceputul lunii august.

Numarul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut in Romania cu 54,3% fata de saptamana trecuta, iar prognoza realizata de compania Avantera pentru Comitetul National pentru Situatii de Urgenta arata ca  avem o crestere supra-exponentiala a cazurilor de coronavirus in tara.

Conform documentului, in jurul datei de 15 august vor fi probabil intre 42.447 si 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 in terapie intensiva.

PUBLICITATE

„Cresterea supra-exponentiala va continua pana cand distanta sociala va incepe sa creasca. La actuala distanta sociala si actualul prag (estimat) de siguranta, la 1 august am avea intre 20.727 si 24.246 cazuri active, peste dublul numarului de cazuri actuale. La terapie intensiva ne asteptam sa avem la 1 august, in aceste conditii, intre 1.036 si 1.697 internari”, scrie in documentul detinut de Digi24.

„Criteriul enuntat exemplificativ pentru reintrarea in Stare de Urgenta (10.000 de cazuri in 5 zile) ar fi indeplinit intre 1 si 3 august”, spun autorii prognozei.

Potrivit documentului, „distanta sociala a mai fost atat de scazuta pe 11 aprilie” si „am avut nevoie de 19 zile (pana pe 30 aprilie), in conditii de stare de urgenta, sa depasim pragul de siguranta”.

PUBLICITATE

Scenariu sumbru: peste un milion de cazuri de coronavirus

Astfel, in cel mai sumbru scenariu, la sfarsitul lunii septembrie, Romania va depasi un milion de cazuri. (Evolutia numarului de cazuri active in cazul asigurarii unei Distante Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozitatii (pragul de siguranta) = 34 de zile)

Daca se crestea distantarea sociala, atunci scade pericolul de infectare si, de exemplu, pe aceeasi simulare ar putea exista mai putin de jumatate de milion de cazuri de coronavirus. (Evolutia numarului de cazuri active in cazul asigurarii unei Distante Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozitatii (pragul de siguranta) = 20 de zile)

„Cresterea exponentiala e perfida – cum se vede si in grafic – pare mica si controlabila la inceput dupa care explodeaza. Numarul aparent constant de cazuri noi va insemna de fapt o crestere rapida in curand daca nu crestem Distanta Sociala. Cresterea exponentiala va persista atat timp cat DS<DC”, se mai arata in studiu.

Prognoza evolutiei de covid-19 pe judete

Astfel, Capitala si judetele Arges si Prahova ar fi cele mai grav afectate, fiind cele marcate cu rosu. Urmeaza judetele Galati, Brasov, Dambovita si Arad – marcate cu portocaliu.

Statistica se bazeaza pe riscul ridicat de crestere + dificultatile de azi (multe cazuri noi) + diferentele din fiecare judet privind distantarea sociala.

Factorul cel mai important luat in calcul este cel care reprezinta distantarea sociala.

Aceasta prognoza arata o evolutie in functie de datele de la nivel national din acest moment, iar cifrele se pot modifica in functie de evolutia zilnica a epidemiei.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close