Descoperă

Cum să te bucuri de o vară distractivă împreună cu familia ta. Cele mai potrivite activități în funcție de vreme.

Vara trece repede așa că trebuie să știi să profiți de ea. E o perioadă perfectă ca să petreci timp și să te relaxezi împreună cu familia ta. Cu toate acestea, trebuie să încerci să eviți să petreci mult timp afară în zilele foarte călduroase, întrucât canicula îți poate afecta organismul. Tocmai de aceea, e foarte important să găsești un echilibru: să profiți de zilele plăcute și să le eviți pe cele toride. Iar cum zilele ploioase sunt puține în timpul verii, o să-ți dăm câteva motive să nu le ocolești. Însă indiferent de temperatura de afară, nimic nu poate fi mai plăcut decât o zi distractivă petrecută împreună cu familia. Iată ce activități poți face împreună cu cei dragi vara, în funcție de vreme, potrivit libertatea.ro.

Activități pentru zilele caniculare

Ar trebui să nu ieși prea mult pe afară în zilele caniculare, iar dacă trebuie neapărat să o faci, atunci evită orele de prânz, când soarele arde puternic. Bineînțeles, copiii trebuie feriți și ei de caniculă, așa că activitățile în afara casei sunt excluse. Desigur, nici activitățile din interior nu vor fi prea plăcute dacă în casă e mai cald decât afară. În absența climatizării, temperatura din casă poate crește chiar mai mult decât cea de afară. Tocmai de aceea, un aparat de aer conditionat e o investiție pe care nu o vei regreta, în special în zilele caniculare, când apartamentul tău va deveni un refugiu perfect pentru a scăpa de căldură. O zi petrecută în casă nu trebuie să fie plictisitoare și nu trebuie nici să se transforme într-un maraton de privit la televizor. În schimb, poți profita de aceste momente pentru a petrece timp împreună cu familia. Dacă vrei să încerci niște jocuri cunoscute, nu poți greși niciodată cu rummy, cărți sau jocuri de societate. Iar dacă vrei o activitate mai antrenantă, încearcă o consolă de jocuri cu senzori de mișcare. Te vei putea întrece cu familia ta la cele mai populare sporturi și, datorită senzorilor de mișcare, te vei simți ca și cum ai fi acolo.

PUBLICITATE

Activități pentru zilele călduroase

Dacă într-o perioadă caniculară e indicat să rămâi în casă, acest lucru nu e valabil și în zilele călduroase, cu temperaturi cuprinse între 25℃ și 28℃, normale pentru vară. În zilele calde și lipsite de nori, e păcat să petreci timpul în casă. În schimb, poți profita de ocazie și poți merge cu familia ta la un ștrand în aer liber sau la un parc acvatic. Nimic nu poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă decât să te răcorești câteva ore în piscină, iar copiii vor fi cu siguranță încântați. Pe de altă parte, ai de unde alege și dacă preferi o ieșire în natură. Poți organiza un grătar la iarbă verde, o ieșire în parc sau o partidă de pescuit. Asta îți va ocazia să te relaxezi alături de familia ta și să formezi noi amintiri împreună cu cei dragi.

Activități pentru zilele ploioase

PUBLICITATE

Când te gândești la o zi ploioasă, probabil instinctul îți spune că ar trebui să rămâi în casă, nu să ieși afară cu familia. Însă nu orice ploaie este o furtună și nu ar trebui să eviți cu orice preț vremea mohorâtă. Chiar și pentru copii, o ieșire ocazională pe o ploaie ușoară poate fi benefică. E o ocazie pentru ei să se familiarizeze și să se obișnuiască cu schimbările vremii. Conform bananamoonfranchise.com, copiii ar trebui încurajați să experimenteze toate tipurile de vreme; dacă sunt protejați excesiv, ei vor deveni vulnerabili sau chiar temători, în special în timpul furtunilor. În România, în timpul verii apar adesea zile ploioase, dar asta nu înseamnă că trebuie să le petreci în casă. O ieșire în mall poate fi destul de distractivă pentru cei mici și te poți folosi de ocazie și ca să faci ceva cumpărături. De asemenea, ai putea planifica o vizită la un muzeu, eventual urmată de un film pentru cei mici. Sunt multe activități pe care le poți face cu familia ta, chiar și atunci când plouă; nu ar trebui să lași câteva picături de apă să vă oprească distracția.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close