Știrea zilei

Restricții de circulație, iar restaurantele, cafenelele și cinematografele se închid! Anuntul autoritatilor!

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut din nou, astfel că un întreg municipiu intră în scenariul roșu. Unde se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele și vor fi impuse restricții de circulație?

După o perioadă în care numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus s-a menținut constant, într-un municipiu din România a crescut din nou rata de infectare cu COVID-19, astfel că a fost încadrat în scenariul roșu.

Ce restricții intră în vigoare și pentru ce perioadă?

PUBLICITATE

Municipiul Brașov, din nou în scenariul roșu. Decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

În Municipiul Brașov a crescut semnificativ numărul celor care s-au infectat cu noul coronavirus, ceea ce a făcut ca rata de infectare cu Covid-19 să ajungă la 3,16 la mia de locuitori. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a luat decizia joi de a încadra municipiul Brașov în scenariul roșu.

Astfel, începând de vineri, ora 00:00, toate restaurantele, cafenelele și cinematografele se vor închide și vor fi impuse noi restricții de circulație, potrivit digi24.ro .

PUBLICITATE

Măsurile impuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de 14 zile, interval de timp în care se dorește ca rata de infectare cu coronavirus să scadă sub 3 la mia de locuitori.

Intrarea municipiului Brașov în scenariul roșu vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări referitoare la campania de vaccinare și la posibilitatea ca în România pandemia de coronavirus să fie declarată încheiată în această vară.

„Fiindcă vorbim despre zona de sănătate, dați-mi voie să fac o remarcă și despre campania de vaccinare, care merge foarte bine.

Suntem în continuare în topul european la toți parametrii și vom avea în zilele acestea deja persoana numărul 1.000.000 care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și cu toții avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor până atunci.”, spunea președintele României, Klaus Iohannis, în urmă cu mai multe zile.

Bilanțul oficial anunțat zilnic de autorități arată că numărul cazurilor noi de coronavirus s-a menținut constant în ultima perioadă, însă specialiștii atrag atenția că e nevoie de respectarea tuturor regulilor, mai ales în contextul în care numărul celor care se infectează cu noua tulpină britanică de coronavirus este în creștere, ceea ce reprezintă un pericol.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close