Știrea zilei

Traian Băsescu rupe tăcerea despre Institutul Matei Balş. Se întâmpla pe vremea când era preşedinte

În cadrul tragediei de la Institutul Matei Balș, ies la iveală tot mai multe lucruri. Printre cei care au făcut dezvăluiri despre Matei Balş, se află și fostul președinte, Traian Băsescu, astfel că el rupe tăcerea cu privire la Institut. Aceste lucruri se întâmplau încă de pe vremea când era în fruntea țării.

Traian Băsescu rupe tăcerea cu privire la Matei Balş

Fostul lider al României, Traian Băsescu vine cu o dezvăluire care șochează pe toată lumea. Acesta a ales să rupă tăcerea, afirmând că asta se întâmpla încă de pe vremea când era președinte. Băsescu a vorbit atât despre incendiul care a avut loc ieri dimineață la Insitut dar și despre sistemul sanitar din România. Atunci când era președinte, a decis să închidă mai multe spitale din țară.

PUBLICITATE

Băsescu nu ezită să facă niște remarci pe baza faptului că numărul de medici din România a crescut în ultimii ani, lucru care afectează sistemul punându-l în imposibilitatea de a mai face față.

„Este o zi tristă care confirmă fragilitatea unui întreg sistem, sistemul de sănătate românesc. Arată cât de prost este managementul la nivelul fiecărei instituții de sănătate. În mandatul meu s-au închis spitale considerate atunci drept morgi. Noi moștenim sistemul sovietic, n-am vrut să schimbăm nimic.

Sistemul nu mai face față cerințelor actuale. Să nu spuneți că nu au fost bani să înlocuim instalațiile electrice. (…) În ultimii doi ani a crescut numărul medicilor cu 3.000”, a spus Băsescu, la România Tv.

PUBLICITATE

Una dintre cele mai mari probleme ale țării este amintită de fostul lider

Traian Băsescu a făcut o completare la cele declarate, afirmând faptul că una dintre cele mai mari probleme ale țării o reprezintă infrastructura spitalicească. Fostul șef al statului menționează că deși Institutul Matei Balș arată impecabil aparent, ”nimeni nu a dat jos tencuaiala de acolo”.

„Marea problemă este infrastructura spitalicească. (…) Anual în România mor din cauza infecțiilor din spital 50.000 de oameni. Scrie în raportul profesorului Vlădescu din 2008. (…) În toată Europa găsim spitale care au 100 de ani. Și în România Matei Balș arată impecabil. Dar nimeni nu a dat jos tencuiala de acolo. (…) Și la noi avem spitale care arată impecabil, dar luăm infecții din ele”, a mai adăugat Traian Băsescu.

Unul dintre cei mai blamați oameni ai momentului în cazul incendiului de la Matei Balș, Raed Arafat, a venit la rândul său cu câteva precizări. Acesta a afirmat faptul că reprezentanții Institutului l-au asigurat că rețeaua electrică fusese recent renovată, astfel că în spital nu exista nici o improvizație la momentul declanșării flăcărilor. Arafat a mai adăugat că momentan nu se cunoaște cauza concretă a incendiului precum și faptul că trebuie luați în calcul mai mulți factori.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close