DescoperăReligie

Ce sa NU faci pana de Boboteaza ca sa-ti mearga bine in 2021

Nu doar de Revelion sau pe 1 ianuarie sunt o multime de superstitii, respectate de mii de romani. Si a doua zi de an ne aduce numeroase obiceiuri din popor. Trebuie neaparat sa faci asta pana de Boboteaza, pe 6 ianuarie. Asa vei avea noroc in toate, pe parcursul anului nou.

Incepand din 2 ianuarie si pana pe 5 ianuarie are loc umblatul cu crucea. Preotul este insotit de dascal si merge la casele credinciosilor. Are la el o galeata cu apa sfintita si busuioc si merge cu Iordanul sau Botezul, cum mai este numit in popor. O superstitie veche de la romani este legata de copiii din gospodarie.

Ce trebuie sa faci pana de Boboteaza

PUBLICITATE

Dupa ce pleaca preotul din curte, toti copiii din acea casa trebuie sa inconjoare gospodaria cu o lumanare aprinsa in mana. Daca fac asta, atunci familia va fi ocrotita tot anul de necazuri. Se mai spune ca acea lumanare trebuie sa fie apoi pastrata in casa. Daca apar pericole mari pentru cei din casa, trebuie sa fie aprinsa atunci.

Se mai spune ca in Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie, se deschid cerurile. In unele zone, copiii merg la colindat. Poarta cu ei clopotei si talangi, impreuna cu vasc, brad si busuioc la caciuli, conform dcnews.ro. Mai este o alta traditie populara, care spune sa nu arunci gunoiul in ziua de Boboteaza. Daca faci asta, iti alungi norocul.

Daca vezi un cal alb in ziua aceea, vei fi plin de noroc tot anul. Daca un cal alb iese in calea unei fete nemaritate, atunci traditia populara spune ca ea se va casatori sigur in noul an.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close