Știrea zilei

Iohannis transmite ca este alaturi de cei care au suferit la Neamt si ataca PSD, pe fondul tragediei

Presedintele Klaus Iohannis transmis, marti seara, ca este alaturi de familiile indoliate de tragedia de la Piatra Neamt si acuza PSD ca este vinovat de ceea ce s-a intamplat la ATI, pentru ca autoritatile locale nu au colaborat cu Guvernul.

Iohannis a spus ca este alaturi de familiile indoliate si transmite respectul sau fata de medicul erou.

„Cu privire la tragedia de la Piatra Neamt care indurerat Romania, sunt alaturi de familiile indoliate si le urez inca o data multa sanatate celor care au suferit in acest incendiu. Multumesc tuturor celor care s-au implicat imediat si vreau sa transmit respectul meu si aprecierea pentru tanarul medic Catalin Denciu, care si-a pus in pericol propria viata pentru a salva alte vieti”, a spus Iohannis.

PUBLICITATE

Acesta a precizat ca sistemul sanitar din Romania trebuie regandit din temelii, ca subfinantarea si proasta cheltuirea banului public in spitale, lipsa de modernizare, „coruptia endemica”, incompetenta si neimplicarea „au macinat sistemul nostru medical”.

Iohannis a spus ca doar reforme autentice „facute cu o majoritate care lucreaza pentru romani” pot schimba cu adevarat defectele structurale.

„Ne lovim insa permanent de aceleasi obstacol: opozitia la schimbarea in bine. Mereu aceeasi politicieni cu apucaturi invechite, care au lasat Romania in colaps, secatuita de resurse iar acum striga fara rusine de pe margine. Nu voi comenta ancheta in curs de la Piatra Neamt pentru ca autoritatile competente vor anunta rezultatul la acestea atunci cand o vor finaliza. Dar sa nu ne limitam la a-i identifica doar pe cei care au gresit tehnic, punctual, pentru ca problema este mai grava de atat”, a declarat presedintele, care crede ca exista si un vinovat moral.

PUBLICITATE

„Exista si un vinovat moral: cel care a blocat guvernul luna de luna in parlament si a cerut oamenilor sa nu respecta regulile in plina pandemie, cu efecte dramatice asupra sanatatii cetatenilor nostri. In acelasi spirit al blocarii eforturilor de stopare a pandemiei, autoritatile locale pesediste – este un adevar pe care trebuie sa spunem – au aplicat dupa ureche masurile de la centru in spirit electoral”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele spune ca la Piatra Neamt „baronii rosii” au schimbat directorii de spitale „de capul lor”, refuzand sa colaboreze cu Directia de Sanatate Publica sau cu specialistii Ministerului Sanatatii.

„Autoritatile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu aloca resurse suficiente, nu aplica standarde ridicate si prefera improvizatii care, in cele din urma, in mod tragic, fac victime”, a mai spus Iohannis.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close