Știrea zilei

In goana dupa popularitate si voturi, Iohannis si Orban sacrifica un popor

Traian Basescu cere luarea de masuri imediate pentru limitarea raspandirii coronavirusului si ii critica pe Klaus Iohannis si Ludovic Orban ca, „fara scrupule, fara urma de mila pentru niste amarati care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din varful statului imping lucrurile inainte”.

„In goana dupa popularitate si voturi, Iohannis si Orban sacrifica un popor. Fara scrupule, fara urma de mila pentru niste amarati care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din varful statului imping lucrurile inainte. In plina pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, scolile si organizeaza doua randuri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 secera zilnic zeci de vieti, imbolnaveste zilnic mii de romani care umplu spitalele si sectiile ATI”, scrie pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte afirma ca sistemul sanitar se afla la limita.

PUBLICITATE

„Oricate echipamente s-ar cumpara, nu sunt cadre medicale calificate. A inceput sa se simta lipsa medicamentelor necesare tratarii COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru ca iresponsabil de la Cotroceni si inconstientul vesel de la Victoria, au impresia ca sunt de simpatie populara care trebuie valorificata, dupa mintea lor, chiar si cu sacrificarea vietii si sanatatii batranilor, a copiilor sau a celor care mai au si alte boli. Daca cei doi iresponsabili tin sa desfasoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat masuri de limitare a raspandirii bolii: inchiderea imediata a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor, inchiderea imediata a gradinitelor, scolilor si a universitatilor, cea mai mare parte a functionarilor din ministere, agentii guvernamentale, primarii, companii private, multinationale trec pe solutia , reducerea la maxim a transportului public, portul mastii devine obligatoriu in mod egal in spatii inchise si in aer liber, interzicerea oricarei manifestari publice care implica mai mult de 6 oameni, limitarea accesului in pietele agroalimentare, testare masiva a populatiei, nu numai a acelora care au deja simptome”, adauga Basescu.

El apreciaza ca, daca nu se iau urgent astfel de masuri, Romania va avea curand un sistem medical in colaps, „iar pandemia va face ravagii in randul populatiei care va plati factura pentru doi iresponsabili”.

„Iohannis si Orban trebuie sa ia urgent masuri. Altfel si pentru Iohannis si pentru Orban si pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea indepartat. PS – Uneori, in situatii de criza, liderii unei tari trebuie sa faca ce trebuie si nu ce vrea populatia. Liderii politici sunt pentru a-si asuma solutii in timp de criza. Cand totul merge bine, aproape ca nu este nevoie de ei. Asta e”, conchide Traian Basescu.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close