Știrea zilei

Doliu in Romania. Un fost presedinte a incetat din viata. Lumea este cutremurata de veste

A murit Mircea Pascu, cel care a fost atât vicepreședinte, cât și președinte al Federației Române de Fotbal. El a condus Federația între 1983 și 1990, înainte de a fi înlocuit de Mircea Sandu. Fostul conducător al fotbalului românesc suferea de diabet și mielom și era internat la Spitalul Matei Balș.

În vârstă de 85 de ani, Pascu suferea de mielom, o formă de cancer, boală ce l-a chinuit mai bine de un deceniu. Cauza decesului, așa cum reiese din consemnările medicilor de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a fost embolie pulmonară. Decesul a fost pronunțat astăzi, la ora 17:05.

Mircea Pascu l-a susținut pe Răzvan Burleanu la alegerile FRF, inclusiv la cele care au avut loc în 2018, când a fost prezent în sala de vot pentru a-și exprima suportul față de actualul șef de la Federație. Despre Mircea Pascu și-a amintit cu plăcere și Gigi Mulțescu, într-un interviu acordat FANATIK la mijlocul lunii iulie.

PUBLICITATE

A murit Mircea Pascu. Pasionat de fotbal, tenis și caricatură
Pe lângă pasiunea deosebită pe care a avut-o toată viața pentru fotbal, Mircea Pascu a fost extrem de interesat și de domeniul caricaturii. În 2014, fostul președinte al Federației Române de Fotbal mărturisea într-un interviu acordat publicației Libertatea că a caricaturizat, de-a lungul vieții, foarte multe personaje din sport.

„Am făcut sute de caricaturi la viața mea, majoritatea cu personaje din lumea sportului. Le-am dat pe toate, dar le-am ținut în muzeul meu imaginar, adică în memorie. Printre cei cărora le-am făcut cele mai multe caricaturi se numără Mircea Lucescu, Ion Țiriac sau Ilie Năstase. Alte personaje preferate au fost colegii mei de la Jiul Petroșani. Și acum îi pot reda din memorie pe vedetele de atunci ale echipei hunedorene, Tudor Paraschiva și Costică Marinescu”, dezvăluia Mircea Pascu în urmă cu șase ani.

Și tenisul a fost o pasiune pentru Mircea Pascu, acesta ajungând să dețină o funcție oficială și în cadrul Federației Române de Tenis. Pascu era și antrenor de tenis. Aceste detalii au fost povestite de Pascu tot într-un interviu pentru aceeași sursă, publicat în 2019.

PUBLICITATE

„De la fotbal am trecut la tenis. Am jucat în echipa din Petroșani în campionatul României, apoi am fost antrenor, dar și consilier al Federației Române de Tenis. Ca antrenor am categoria I în «sportul alb», iar tenisul a fost la facultate specializarea mea de bază”, spunea fostul șef de la FRF.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close