Știrea zilei

Klaus Iohannis le-a retras deja avantajele acestor români! Președintele a decis! Decretul a fost semnat

Președintele Klaus Iohannis le-a retras avantajele acestor români! Este vorba despre retragerea titlulului de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989” pentru mai multe persoane.

Președinția nu a precizat care au fost motivele acestor deizii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care se retrage titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989” pentru 16 persoane.

PUBLICITATE

Astfel, acest titlu a fost retras următoarelor persoane: Marin Bratu, Mariana Chiorean, Victor Daia, Ion Demetrescu, Liviu Goghie, Gheorghe-Mircea Neagu, Nicolae Niculescu, Ioan Niculescu, Aurel Papari, Nicu Preda, Ianoş Radu, Emil Simion, Emil Udatu, Iosefina Apostu, Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, Nicolae Constantinescu.

Titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost instituit prin Legea nr.42 din 18 decembrie 1990 pentru cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum şi luptătorilor pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989.

Semn de preţuire şi recunoştinţă

PUBLICITATE

Conform Legii, titlul se acordă în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru cei care au fost răniţi în luptele pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989.

Titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 se conferă şi celor care au fost reţinuţi în perioada 16-22 decembrie 1989 ca urmare a participării la acţiunile pentru victoria revoluţiei, precum şi celor care, în perioada 16-25 decembrie 1989, s-au remarcat prin fapte deosebite în lupta pentru victoria revoluţiei.

Persoanele prevăzute la alin. 2 trebuie să facă dovada faptelor deosebite în luptele pentru victoria revoluţiei şi să fie recomandate de o asociaţie, un club, o fundaţie sau o ligă a luptătorilor, legal constituite până la data de 30 decembrie 1992, mai precizează legea.

Dispoziţiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător şi militarilor de orice grad, precum şi personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne, care şi-au jertfit viaţa sau au fost răniţi în luptele pentru victoria revoluţiei ori în legătură cu evenimentele revoluţionare din decembrie 1989, cât şi urmaşilor acestora.

De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care au organizat, instigat sau au luptat, prin orice mod, împotriva Revoluţiei din decembrie 1989, precum şi urmaşii acestora.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close