Curiozități

Psiholog: ” Daca nu esti fericit unde esti acum, muta-te! Nu esti un copac”

De multe ori, in viata, ne multumim cu ceea ce credem ca este drept, convenabil si sigur. Ne este teama sa facem o schimbare, potrivit striactuale.net.

Ne e teama sa iesim din zona noastra de confort si sa ne confruntam cu lumea fara lucrurile cu care ne-am obisnuit.

Ne temem sa mergem mai departe pentru ca nu putem lasa oamenii sau locurile pe care le cunoastem in urma.

PUBLICITATE

Deci, ne privam pe noi insine si fericirea noastra, risipind vietile noastre intr-un loc gresit cand ar trebui sa mergem inainte si mai departe.

Daca nu esti fericit unde te afli – muta-te! Nu esti un copac. Nu trebuie sa fii blocat si sa ramai intr-un singur loc pentru totdeauna.

Daca oamenii din jurul tau nu te fac fericit, lasa-i in urma. Daca de fiecare data cand ii intalnesti, ai un sentiment ca ceva nu este bine, pleaca. Nu le permite sa ajunga la tine si sa iti pierzi timpul.

PUBLICITATE

Nu ii lasa sa iti ia energia ta pozitiva.

Nu inseamna ca ii scoti complet din viata ta, dar decizi sa nu-ti petreci timpul in jurul oamenilor care te fac sa te simti stors emotional, fizic sau mental. Nu te mai multumesti cu conexiuni, conversatii si persoane mediocre.

Daca slujba ta te face sa te simti nefericit, renunta. Daca nu mai poti invata si creste in slujba ta, treci mai departe si gaseste una noua.

Sa stai la un loc de munca care te face sa te simti trist si epuizat este toxic pentru tine. Indiferent de salariu, nu ar trebui sa cheltuiesti o treime din zi sa te simti nemultumit.

Asta implica o multime de probleme si daruire de sine. Nu o face. Fericirea ta este ceea ce defineste succesul tau. Daca nu esti fericit, nu poti avea succes in viata. S-ar putea sa ai succes la locul de munca, dar niciodata nu te veti simti implinit inauntru.

Daca nu te simti fericit in orasul in care traiesti, muta-te. Nu sta intr-un loc doar pentru ca este familiar si confortabil.

Daca ramai doar pentru ca locul tau este o plasa de siguranta si iti este teama sa te deplasezi, ar trebui sa iti regandesti cu adevarat alegerile.

Pentru ca atunci cand iti este cel mai frica sa sari, exact atunci ar trebui sa sari. In caz contrar, vei fi intotdeauna blocat intr-un singur loc.

Pentru ca acasa este locul unde te simti fericit, nu unde te simti in siguranta.

Daca dragostea te nemultumeste, renunta. Partenerul tau nu este ultima persoana de pe Pamant. O relatie ar trebui sa te faca sa stralucesti, sa infloresti si sa te inspire sa devii o persoana mai buna.

Sa cresti. Sa te maturizezi. Nu ar trebui sa te faca trist. Prin urmare, nu trebuie sa ramai intr-o relatie de acest fel.

Ai nevoie de o persoana sanatoasa, una matura, una iubitoare, una inspiratoare, una care te face sa te simti ca si cum ai fi in cer. Nu te multumi cu mai putin.

Daca nu esti multumit de calea vietii tale, schimb-o. Indiferent daca este calea carierei tale sau studiile tale, daca te afli vreodata intr-o situatie in care simti ca ai facut o alegere gresita – opreste-te pentru un moment si schimba directia.

Nu pierde timp, bani si efort pe ceva ce nu face ca sufletul tau sa cante de bucurie. Chiar daca inseamna ca vei pierde inca un an inainte de absolvire sau daca trebuie sa incepi de la zero – fa-o! Si fa-o atunci cand esti nemultumit de alegerea ta. Fa-o si alege cu intelepciune data viitoare.

Daca vezi ca viata ta te intristeaza, schimba-ti perspectiva. Incepe sa te uiti la viata din alt punct de vedere.

Nu pune accent pe lucrurile pe care nu le poti controla, concentreaza-te asupra ta si ce poti face pentru a te simti bine. Modifica ideea pesimista cu cea optimista si vezi cum se schimba totul in bine.

Prin urmare, MISCA-TE! Departe de orice sau de oricine nu te face sa te simti fericit.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close