Religie

Apa binecuvântată care izvorăște de Rusalii. Are puteri tămăduitoare

Mulți credincioși din Sălaj merg în pelerinaj la biserica din satul Stârciu unde apa binecuvântată curge în fiecare an în preajma Rusaliilor. Izvorul din Stârciu are viață scurtă, efemeră, dar multă lume vine aici cu speranță în puterile lui tămăduitoare, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Apa binecuvântată care iese la suprafață doar de Rusalii are deja o poveste de legendă. Se spune că în poiana unde răsare izvorul tămăduitor a fost cândva o mănăstire de călugări și că locurile acestea au fost sfințite prin rugăciunile și prin traiul lor pios.

Izvorul de la poalele muntelui Meseș
Apa limpede şi dulce iese la suprafaţă în fiecare an numai în preajma Rusaliilor şi curge doar câteva săptămâni. Localnicii din satul Stârciu, judeţul Sălaj, cred că firul de apă este trimis de Dumnezeu printr-un miracol în preajma marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt.

PUBLICITATE

Izvorul renaște în fiecare an în locul cunoscut de localnici drept La Poiana, la poalele muntelui Meseș, și a fost botezat cu numele de Fântâna Leacului. Pe vremuri, lângă locul izvorului, se afla o mănăstire. Astăzi, proprietarul terenului a ridicat o biserică şi sute de credincioşi vin de Rusalii să vadă minunea.

Apa binecuvântată, un fenomen miraculos
Mulţi oameni cred cu tărie că apa are puteri tămăduitoare şi câţiva localnici sunt gata să îţi demonstreze că s-au vindecat cu ajutorul ei.

Fenomenul poate avea o explicaţie ştiinţifică plauzibilă: izvorul prinde viaţă la sfârşitul primăverii din cauza ploilor şi a topirii zăpezii.

PUBLICITATE

Cu toate acestea, el izvorăşte mereu de Rusalii, sărbătoare care îşi schimbă data anual, în funcţie de Paşte. Anul acesta, izvorul ar trebui să iasă la lumină cu puţin timp înainte de 20 iunie.

Biserica nici nu confirmă, nici nu infirmă miracolul de la Stârciu. Mai marii bisericii din județul Sălaj cunosc fenomenul și consideră că un izvor simbolic, cu o asemnificație atât de puternică pentru localnici, este binevenit pentru unitatea oamenilor, pentru tăria credinței lor și pentru un asemenea loc unde rugăciunile aduc pacea și bucuria.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close