Știrea zilei

ÎPS Teodosie, despre vaccinarea în lăcașurile de cult: “Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a vorbit despre vaccinarea în lăcașurile de cult. Acesta a precizat că „biserica nu este anexa instituțiilor sanitare.”, potrivit fanatik.ro

Noile declarații ale arhiepiscopul Tomisului au venit în contextul în care s-a propus amenajarea unui centru de vaccinare în interiorul Catedrala Neamului din Bucureşti.

Ierarhul de la Constanţa a respins categoric această propunere. Ea a fost lansată de deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

PUBLICITATE

ÎPS Teodosie s-a declarat împotriva propunerii de a amenaja un centru de vaccinare în Catedrala Neamului: „biserica nu este anexa instituţiilor sanitare”.

„Să nu amestecăm lucrurile. În Biserică se sfinţesc cele sfinte. Sunt destule clădiri. Nu se cuvine în Catedrala Naţională să facem vaccinarea,” a spus acesta, potrivit Adevărul.

El a mai adăugat și că vaccinarea este opțională și a subliniat că Patriarhul Daniel nu ar trebui să se imunizeze pentru a oferi un exemplu: „vaccinare este liberă”.

PUBLICITATE

„Nu trebuie făcută de diferenţiere între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Dânsul hotăreşte. Este suveran. E mai marele nostru,” a adăugat acesta.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat că trăim în vremuri pașnice, iar comparațiile între atitudinea bisericii de acum cu cea din timpul războaielor, când lăcașurile de cult au fost transformate în adăposturi, iar preoții erau alături de armată și de popor, nu își au locul.

Cum propunerea a venit din partea unui deputat USR PLUS, ierarhul a menționat că membrii respectivului partid nu pot să facă diferanța între biserică și alte clădiri laice: „dânşii pun biserica pe aceeaşi poziţie cu celelalte.”

Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din Parlament, a explicat că biserica ar trebui să se implice mai mult în campania de vaccinare.

Politicianul a precizat că astfel de lucruri se întâmplă în alte țări europene și a dat drept exemplu Franța, unde centrele de vaccinare sunt amenajate în lăcașele de cult, precizând că s-ar puta organiza unul în Catredrala Neamului. Nu s-a oprit aici, el a menționat că și-ar dori să-l vadă pe Patriarhul Daniel coordonând o campanie de vaccinare.

În schimb, ÎPS Teodosie a menționat și anterior că nu vede cu ochi buni implicarea preoților în asemenea campanii, precizând că nu e treaba lor. El a explicat că nu se vaccinează, spunând că are alergii și că, dacă vreun credincios îl va întreba dacă e cazul să se imunizeze, îi va recomanda să caute răspunsul la un medic.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close