Știrea zilei

Florin Citu a luat prima decizie ca interimar la Sanatate

Florin Citu, premierul Romaniei a luat prima decizie ca interimar la Sanatate. Astfel, ordinul privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sanatatii, Andreea Moldovan, va fi abrogat.

Florin Citu a luat prima decizie ca ministru interimar.

Ordinul privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sanatatii, Andreea Moldovan, va fi abrogat. Premierul care a preluat interimatul la Sanatate si-a anuntat aceasta intentie in intalnirea pe care a vut-o miercuri seara, la Guvern, cu secretarii de stat din Ministerul Sanatatii, scrie relateaza HotNews.ro

PUBLICITATE

Premierul isi va delega majoritatea atributiilor de la Sanatate secretarului de stat Alin Baciu.

„Voi prelua interimatul pana cand colegii de coalitie vor numi un ministru care sa preia Ministerul Sanatatii”, a spus Citu.

De asemenea, premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, ca a preluat mandatul de ministru interimar la Sanatate si primele sedinte le va avea cu directorii Directiilor de Sanatate Publica si cu managerii spitalelor COVID din tara.

PUBLICITATE

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Florin Citu a preluat interimarul la Ministerul Sanatatii, premierul a spus ce va face in prima zi, in acest mandat.

„Am avut deja o intalnire cu o parte din conducerea Ministerului Sanatatii, iar maine (joi – n.r.) o sa fac doua conferinte online, cu toti directorii de DSP si cu toti directorii spitalelor COVID. In continuare ramane o prioritate pentru noi in aceasta perioada dificila sa asiguram cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensiva si, in acelasi timp, sa gestionam aceasta perioada dificila”, a declarat Florin Citu.

Seful Guvernului a anuntat ca sedinta de Guvern care trebuia sa aiba loc miercuri va avea loc joi, pentru ca sunt acte normative care nu suporta amanare, unele dintre ele chiar de la Ministerul Sanatatii.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close