Știrea zilei

Creste Valoarea Tichetelor pentru Salariati. Se intampla de la 1 aprilie

Valoarea tichetelor de creșă acordate salariaţilor ar putea crește de la 1 aprilie cu 10 lei lunar, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Muncii.

Potrivit Ministerului Muncii, începând cu luna aprilie 2021 valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă va fi de 480 lei.

Valoarea nominală ale noilor tichete se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 şi septembrie 2021, se arată în proiectul
de ordin al ministrului Muncii. În prezent, valoarea unui tichet de creşă este de 470 de lei, fiind majorată tot cu 10 lei anul trecut.

PUBLICITATE

Tichetele de masă rămân la valoarea din 2020, în ciuda scumpirilor galopante

Valoarea tichetelor de creşă este stabilită potrivit prevederilor art.

33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, potrivit Adevarul.

PUBLICITATE

Un alt ordin al ministrului prevede menţinerea tichetelor de masă la acelaşi nivel ca anul trecut, când au fost majorate cu 1 ban.

Sporurile bugetarilor, limitate de Guvern

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că intenționează să modifice legea salarizării astfel încât sporurile acordate bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de bază și să fie acordate pentru cei care muncesc la distanțe foarte mari sau în condiții extrem de periculoase iar a doua categorie de sporuri să fie motivaționale.

Ministrul Muncii este de părere că sporurile de acest gen vor fi reduse în sumă fixă, iar în cazurile în care salariile chiar trebuie să crească, vor crește pe

grila de salarizare, ca să crească salariul de bază.

“Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrușnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare”, a precizat ministrul Muncii

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close