Știrea zilei

Raed Arafat, anunt pentru toti romanii. Ne asteapta RESTRICTII!

Raed Arafat a facut precizari in legatura cu cresterea numarului de infectari, Seful DSU a vorbit si despre ce restrictii s-ar putea impune in perioada urmatoare.

„Depinde de noi foarte mult. Dar acum suntem chiar intr-o situatie in care daca nu suntem atenti la modul in care respectam toate masurile… Pentru ca impactul vaccinului nu vine imediat, vaccinul mai are o perioada pana vom vedea impactul, cand avem un numar mai mare de vaccinuri.

Acum singurele masuri sunt din nou masca, distantarea, mobilitate redusa, evitarea locurilor aglomerate. Deci astea sunt masurile care trebuie luate mai departe. Daca nu facem acest lucru, riscul este sa avem din nou o explozie si din nou un impact major, cum a fost in lunile noiembrie-decembrie, asupra sistemului sanitar”, a declarat Raed Arafat la TVR.

PUBLICITATE

Vaccinarea ramane singura solutie
Raed Arafat a mentionat ca vaccinarea este singura solutie pentru ca al treilea val sa nu loveasca Romania.

„Sa stiti ca inteleg perfect, este o chestiune umana faptul ca unii oameni nu mai suporta restrictiile. Le inteleg, dar daca de exemplu nu aveam vaccinarea ca solutie, si ca solutie fiabila – Israelul, deja cu toate analizele si studiile, arata ca este o solutie in final si ca poate limita raspandirea si poate chiar, in anumite situatii, sa previna infectia.

Deci asta arata studiile acolo si daca te infectezi sa fie totusi intr-o forma usoara, sa nu ai forma grava a infectiei. Deci, avand in vedere aceasta solutie, cred ca acum trebuie sa vedem aceasta speranta si pe parcurs sa ne protejam pe o perioada necesara, pana ajungem la vaccinarea numarului necesar, si sa nu ascultam recomandarile false care vin de peste tot, in sensul in care sa nu ne vaccinam, sa nu ne protejam.

PUBLICITATE

Pentru ca daca nu ne vaccinam acum, daca nu luam aceasta sansa sa prevenim mersul mai departe al pandemiei, inseamna ca intr-adevar vom trece de la un val la altul, la altul”, a mai spus seful DSU.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close