Știrea zilei

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunt de ultim moment. Va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunt de ultim moment. COMUNICAT – Noul Contract-cadru va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021

In urma consultarilor dintre CNAS si Ministerul Sanatatii, cele doua institutii vor propune Guvernului prelungirea pana la data de 30 iunie 2021 a termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019).

Proiectul noului Contract–cadru va fi publicat in transparenta decizionala in jurul datei de 1 martie 2021.

PUBLICITATE

„Proiectul de Contract–cadru va propune revizuirea pachetelor de servicii medicale, intarirea preventiei in sanatate prin orientarea cu prioritate a fondurilor catre serviciile de profil, precum si diversificarea unor tipuri de servicii medicale necesare pentru prevenirea, monitorizarea si tratamentul unor afectiuni. Alte propuneri au ca scop scaderea birocratiei”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.

CNAS va publica in scurt timp calendarul consultarilor cu partenerii de dialog social, astfel incat forma finala a proiectului de Contract-cadru sa fie definitivata in timp util, iar proiectul de act normativ sa fie supus aprobarii Guvernului pana la data de 1 iunie 2021, se arata in comunicatul transmis de CNAS.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close