Știrea zilei

Raluca Turcan, vești pentru pensionari. Ce va aduce noua lege a pensiilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii din Cabinetul Cîțu, vine cu noi vești pentru pensionari legate de noua lege a pensiilor la care lucrează Guvernul în această perioadă.

Oficialul Executivului din partea a declarat, marți seara, că mai este puțin până când va prezenta primul proiect de lege elaborat în această perioadă privitor la sistemul de pensii.

Săptămâna trecută, Turcan afirmase că plănuiește să aducă noi modificări actului normativ. Potrivit acesteia, documentul în forma sa actualizată va fi gata în cel mult doi ani, după recalcularea tuturor dosarelor.

PUBLICITATE

Raluca Turcan, detalii despre viitoarea Lege a pensiilor: ”Vom avea un sistem echitabil și sustenabil”

Guvernul lucrează intens pentru a aduce ”echitate” și ”sustenabilitate” în ceea ce privește sistemul de pensii din România. Raluca Turca a spus, marți, că în curând va prezenta primul proiect de lege în speța pensiilor.

La acest demers lucrează atât membrii Ministerului Munci, cât și Casa Națională de Pensii, totul pentru elaborarea unei legi cât mai bune pentru milioanele de beneficiari de pensii din țară.

PUBLICITATE

”Sunt aproape două luni de când ne întâlnim zilnic pentru a lucra la un nou cadru normativ privind pensiile din sistemul public. În foarte scurt timp, vom prezenta primul proiect de lege elaborat în această perioadă.

Vom continua efortul de analiză și elaborare a unei noi legi a sistemului public de pensii, demers absolut necesar pentru a avea, în sfârșit, un sistem echitabil și sustenabil.

Le mulțumesc colegilor mei din Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii, pentru ideile bune, pentru implicare și pentru munca intensă din această perioadă”, a spus Raluca Turcan, marți seara, la Realitatea Plus.

Ce spunea Turcan de structura noii legi a pensiilor
Raluca Turcan a anunțat încă de după preluarea mandatului la Ministerul Muncii că pregătește o nouă lege a pensiilor. Pe 18 februarie, aceasta a oferit detalii despre proiectul de lege.

”Legea pensiilor are două etape. Are partea legislativă, prin care pregătim întreaga formulă în baza căreia se vor recalcula pensiile şi etapa tehnică de evaluare, de care vă spuneam, de includere a dosarelor în sistem electronic.

În momentul de faţă avem 250.000 de dosare în format letric, adică aşa, cu şine. Cum îşi propunea cineva să recalculeze acele dosare dacă nici măcar nu sunt băgate într-un computer?

Avem 1,3 milioane de dosare într-un sistem informatic adaptat şi nu prea şi 3,6 milioane în alt sistem informatic. Deci noi dacă am vrea acum şi dacă unii voiau de acum 2 ani să facă ceva pentru pensii trebuia să îşi fi propus măcar să copieze şi să informatizeze întregul istoric de pensii.

Noi sperăm cu tot acest efort pe care îl facem, inclusiv cu atragerea de fonduri europene prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, între un an şi jumătate şi doi ani să avem o nouă lege a pensiilor cu dosarele recalculate.

Cu tot acest efort pe care îl facem, inclusiv cu atragerea de fonduri europene prin Programul naţional de recuperare şi rezilienţă, în maxim doi ani, între un an şi jumătate şi doi ani, sperăm să avem o nouă lege a pensiilor, cu dosarele recalculate”, spunea Turcan, în urmă cu câteva zile.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close