Știrea zilei

Doliu in teatrul romanesc. S-a mai stins un mare actor

Doliu in teatrul romanesc. Actorul Lucian Pinzaru a decedat pe 16 februarie, la doar 53 de ani, in urma unei boli necrutatoare. Anuntul a fost facut de reprezentantii Teatrului Dramatic ″Fani Tardini” din Galati

″Teatrul din Galati este azi in doliu! Avem cu totii un puternic gust al amaraciunii, al mahnirii care ne stranguleaza si ne amesteca gandurile, starile, sentimentele. Suntem, impreuna, strans legati de o mare si coplesitoare tristete! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogatia lui interioara, el, Lucian, ne paraseste acum, lasandu-ne cu sufletele schioape! Ne gandim ca Lucian a trait asa cum a vrut – si a vrut sa arda pentru meserie, sa iubeasca teatrul si pe oamenii din el, sa respecte si sa onoreze fara cusur publicul care i-a rasplatit munca si talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galati a fost onorat ca Lucian a ales sa imparta scandura asta fascinanta cu trupa pe care a gasit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului facut atent, precis si fara jumatati de masura. Ramas bun, Lucian Pinzaru!”, scrie in comunicatul transmis de Teatrul Dramatic ″⁣Fani Tardini″⁣.

Lucian Pinzaru s-a nascut pe data de 19 ianuarie 1968 la Dorohoi, judetul Botosani, a absolvit Facultatea de Teatru a Universitatii Nationale de Arte ″George Enescu″⁣ din Iasi in anul 1994 si a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galati pe 28 ianuarie 1995 in rolul Artur din spectacolul Tango de Slawomir Mrozek, regia Attila Vizauer.

PUBLICITATE

Ultimul sau rol pe scena Dramaticului galatean a fost Enachi Damian in spectacolul ″Salba Dracului” dupa Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, ce a avut premiera pe 20 aprilie 2019.

De-a lungul celor 26 de ani de cariera, Lucian Pinzaru a facut peste 100 de roluri, cele mai multe pe scena Teatrului Dramatic ″Fani Tardini″⁣, dar si la Teatrul ″⁣Maria Filotti″⁣ Braila, Teatrul de Stat Constanta si Teatrul ″⁣George Ciprian″⁣ Buzau.

Lucian Pinzaru a avut si doua experiente cinematografice. In studentie a jucat intr-o productie alb-negru putin cunoscuta, iar in 2006 i-a dat glas, la propriu, personajului Costica Bejan in filmul ″A fost sau n-a fost?″⁣, regizat de Corneliu Porumboiu si multi-premiat la Cannes 2006, TIFF 2006 si Galele Gopo.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close