Știrea zilei

Concedieri masive. Vicepremierul a făcut anunţul trist pentru angajaţi

Sunt vești proaste pentru bugetari după ce s-au anunțat concedieri serioase. Vicepremierul a făcut anunţul trist pentru angajaţii de la stat. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Dan Barna, vicepremierul României, nu exclude concedierea unor bugetari. Ce salariați la stat ar putea rămâne fără slujbe
Sunt anunțate concedieri serioase printre bugetari. Vicepremierul Dan Barna a făcut anunţul trist pentru angajaţii de la stat, scrie digi24.ro.

Astfel, Dan Barna nu exclude posibilitatea de a exista concedieri în rândul bugetarilor în acest an, întrucât mai multe companii de stat vor intra într-un proces de restructurare, iar renunțarea la salariați ar putea fi o consecință a optimizării activității acestora, a anunțat vicepremierul Dan Barna. De asemenea, în urmă cu o săptămână, și premierul Florin Cîțu amintea o astfel de perspectivă neplăcută.

PUBLICITATE

Reforma administrativă, obiectivul Guvernului

”Reforma administrativă este și în programul de guvernare şi este unul din obiectivele de policy şi ale acestui an, şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget, primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut, tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permitem o creştere de salarii”, a explicat Dan Barna.

Declarațiile vicepremierului au fost făcute în contextul în care nu s-a mai discutat despre o reducere a aparatului bugetar atunci când a fost conturat bugetul pentru acest an.

PUBLICITATE

Urmează reforme la Metrorex

”Este o cerință pe care și premierul Florin Cîțu, și colegii noștri din guvern o înțeleg foarte clar. De la companiile publice s-a cerut – și suntem în evaluare și în așteptarea acestor planuri de reformă explicită. Tocmai că păstrând aceleași anvelope bugetare ca și anul trecut și cu perspectivă de a fi reduse, e clar că aceste companii trebuie să vină cu planuri de reformă, tocmai de aceea nu s-a mărit bugetul și s-a păstrat cel anterior, pentru că așteptăm planuri de reformă și este un obiectiv foarte clar să existe aceste reforme.

Așa cum TAROM a început încă de anul trecut această reformă și e în desfășurare, și celelalte companii – Metrorexul este cel mai clasic exemplu din aceste zile – e clar că trebuie făcute reforme acolo și rămâne un obiectiv pentru acest guvern”, a mai spus Dan Barna.

Se încearcă optimizarea companiilor de stat

Dan Barna a mai precizat că planurile de reformă pot presupune chiar disponibilizarea unor angajați.

”Posibil să se întâmple lucrul acesta. Vorbeam de planurile de reformă din guvern, din coalițe. Aceste planuri de reformă pot să presupună – și unele companii bănuiesc că vor lua aceste decizii prin consiliile lor de administrație, presupun, de reorganizare de activități. Adică nu e o cerință, e o consecință de optimizare a funcționării acestor companii”, a precizat vicepremierul Dan Barna.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close