Social

Miracol în familia lui Andrei, tânărul care s-a stins la Colectiv. La 52 de ani, mama lui a adus pe lume o fetiţă

În seara de 30 octombrie 2015, o familie şi-a pierdut unicul copil, pe Andrei. Tânărul de 29 de ani a rămas fără aer în containerul plin de fum. Chinuiţi de durere, cei doi părinţi nici nu mai credeau că pot avea un alt copil.

Însă, s-a întâmplat un miracol. Au găsit speranţa în credinţă şi, chiar dacă femeia avea 52 de ani, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă să mai aibă un copil, s-a înfăptuit minunea.

În seara de 30 octombrie 2015, o familie şi-a pierdut unicul copil, pe Andrei. Tânărul de 29 de ani a rămas fără aer în containerul plin de fum. Chinuiţi de durere, cei doi părinţi nici nu mai credeau că pot avea un alt copil.

PUBLICITATE

Însă, s-a întâmplat un miracol. Au găsit speranţa în credinţă şi, chiar dacă femeia avea 52 de ani, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă să mai aibă un copil, s-a înfăptuit minunea.

Dorin şi Marcela Bucă, doi soţi din Brăila, şi-au pierdut singurul copil în incendiul de la Colectiv. Nu vor uita niciodată acea noapte de 30 octombrie. Sufletele lor au rămas goale, lacrimile curgeau pe chipuri zi de zi şi adormeau în fiecare seară cu gândul că nimic şi nimeni nu le va mai putea readuce zâmbetele.

După şase luni, Dorin Bucă a avut senzaţia că ceva se schimbă. Atunci, pentru prima dată, a luat în calcul probabilitatea ca soţia lui să fie însărcinată. În caz contrar, se aştepta ca sfârşitul să fie aproape.

PUBLICITATE

“Eu nu cred că eu, după acel accident, am mai fost eu! Cred că vreo 6 luni de zile n-am ştiut ce se întâmplă cu mine şi am trăit într-o ceaţă. Când mi-am revenit cât de cât, mi-am dat seama că ori mai avem un copil, ori încetăm să mai existăm”, a mărturisit Dorin Bucă la Antena3, la 4 ani de la tragedie.

Marcela Bucă, în vârstă de 52 de ani, rămăsese, într-adevăr, însărcinată. Cei doi soţi au trimis analizele în China pentru a se asigura că bebeluşul din pântece se dezvoltă normal şi, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril au primit vestea mult aşteptată. Au aflat că vor avea o fetiţă şi că sarcina decurge normal.

“Pentru mine Andrei este undeva plecat. Eu cred că el trăieşte undeva şi eu sper să mă întâlnesc cu el peste zeci de ani, după ce cresc fetiţa. Pentru că am o obligaţie faţă de ea. După acea haină neagră pe care am îmbrăcat-o la moartea lui Andrei, Dumnezeu ne-a dat o altă haină albă.

Pe aceea am îmbrăcat-o pe haina neagră. După ce am aflat că a rămas însărcinată, am trimis analizele în China ca să ne dăm seama dacă va fi sănătos, normal… Atunci, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril am primit răspuns că totul este în regulă şi că este fetiţă! În momentele astea, rămâi mut”, a mai spus Dorin, tatăl Andreei şi care, de asemenea, va rămâne întotdeauna şi tatăl lui Andrei.

Fetiţa s-a născut la aceeaşi oră, în aceeaşi zi
Pe 30 martie, la ora 22:30, pe lume a venit Andreea Gabriela. Părinţii au ales ca micuţa să-i poarte numele fratelui său. De asemenea, pentru că au primit vestea de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, au botezat-o şi Gabriela. Coincidenţă? Dorin şi Marcela Bucă sunt siguri că nu!

Andrei Bucă a murit pe 30 octombrie, la Colectiv, la ora 22:30. Sora lui a venit pe lume doi ani mai târziu, pe 30 martie 2017, la ora 22:30.

“Fetiţa s-a născut în aceeaşi zi, pe 30 şi la aceeaşi oră când a plecat Andrei. Pe 30 a fost accidentul de la Colectiv, fetiţa s-a născut pe 30 martie, la aceeaşi oră: 22:30”, a spus Dorin Bucă.

Conexiunea dintre Andrei şi sora lui există, chiar dacă nu s-au cunoscut
Dorin Bucă a mărturisit că micuţa Andreea, care în prezent are vârsta de doi ani, seamănă foarte mult cu fratele ei. Mai mult, îl strigă pe nume când îi vede chipul în tablourile din casa familiei şi, când tatăl îi pupă mâna, cere să facă şi ea acelaşi lucru.

“Seamănă ca două picături! Acelaşi păr, acelaşi mers, aceeaşi ochi, aceeaşi viteză în mişcare, poate chiar puţin peste Andrei. Este foarte isteaţă, face puzzle cu două mâini deodată, e un vis de copil (…) Deja se uită la tablourile lui Andrei, spune *Andei, Dei…*. Se joacă pe lângă ele. Dacă vede că eu mă duc la tablou şi îi pup mâna, vrea şi ea. O să fie o legătură peste ani cu totul excepţională. Dar va fi greu să-i povestim. Va trebui să afle de la noi întâi”, a mai spus tatăl Andreei şi al lui Andrei Bucă.

Dorin şi Marcela Bucă, recunoscători lui Dumnezeu
Cei doi soţi din Brăila ştiu că Andreea a fost un dar, o minune de la Dumnezeu. Dorin Bucă mulţumeşte ori de câte ori cântă la strană pentru că i-a dat puterea, prin intermediul micuţei, să-şi continue viaţa.

“Eu cânt la strană şi sunt anumite cântece în care spunem *Îţi mulţumim, Doamne*. Am cântat de sute de ori aceste cuvinte parcă un pic mecanic. E rutina slujbei… Când ne-a adus-o Dumnezeu în casă, a fost primul *Îţi mulţumesc, Doamne* care a ajuns până sus!”, a continuat acesta, la Antena3. scrie spynews.ro

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close