Știrea zilei

Vlad Voiculescu, anuntul momentului. Ce masuri se vor lua lua dupa evenimentele de la Institutul „Matei Bals”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a sustinut o conferinta de presa dupa tragedia de la Institulul Matei Bals din Capitala.

Iata principalele declaratii ale ministrului Sanatatii:

“As vrea sa apreciez eforturile celor care au intervenit, atat cei de la Matei Bals. care in acea dimineata au evacuat ultimele doua etaje, si asa au fost limitate pierderise de vieti omenesti, as vrea sa le multumesc. As vrea sa multumesc intreegului personal.

PUBLICITATE

Sistemul sanitar are pacate vechi vechi si de 30 de ani, ieri am avut incendii, azi vorbim de incendii, in pandemie, cine stie ce va sa vina peste noi

Vor fi luate masuri urgente cu ISU care sa repare neregulile, marti va fi prezentat un raport.

Nu stim cauza cu exactitate de la Matei Bals dar stim ca pandemia si tratamentul COVID a pus o presiune suplimentara asupra personalului si echipamentelor, a crescut necesarul de oxigen ceea ce face ca securitatea la incendiu sa fie deosebit de dificila in multe spitale din tara.

PUBLICITATE

La inceputul saptamanii viitoare vom anunta toate masurile.

A doua mare problema este ruptura de informatii cu familiile pacientilor, acestia sunt suprasolictati, de multe ori pacienti au fost greu de gastit de catre rude, lucram de cateva saptimani pentru relizarea unui serviciu de informare la nivelul fiecarui spital.

A treia masura dupa ce am discutat cu premierul, un fond national pentru siguranta pacientului, avem bani europeni, bani din buget, ne vom asigura ca sunt folositi pentru inbunatatirea infrastructurii din spitale, securitatea la incendii, la cutremure si unul din marii criminali infectiile nosocomiale.

O ultima masura este insasi aglomerarea spitalor din Romania. 85% din decese la persoane peste 65 de ani si peste 90% la persoane care aveau deja boli cronice

Am propus premierului ca in platforma de programare la locurile care apar sa fie eligibili doar batranii si cei cu boli cronice.

In general, demisiile si concedirerile ar trebui sa aiba legatura cu responsabilitatile. Nimeni nu e vesnic, echipa noastra a inceput acum o luna, cand exista o problema trebuie sa o privim in fata. La nenorocirea de ieri trebuie sa stabilim responsabilitatile si responsabilii.

Ancheta este inca in curs, nu stim cu exactitate ce s-a intamplat acolo, avem nevoie sa invatam lectiile care sunt de invatat si trebuie sa stabilim responsabilii. Nu s-a concretizat o ipoteza principala singurul lucru pe care putem sa-l spunem e ca un consum mare de oxigen este un factor de risc suplimentar”

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close