Știrea zilei

Ministrul Muncii, anunt despre alocatii. Se intampla de la 1 februarie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca alocatiile vor intra majorate cu 20% in luna februarie. Turcan a mentionat ca urmeaza sa se stabileasca daca se va mentine si a doua transa de 20%, marire care s-ar putea face in luna iulie sau august.

“Alocatiile vor intra de la 1 februarie, adica de saptamana viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocatiilor avem o lege in Parlament si vom vedea in Parlament daca se mentine si a doua transa de 20%”, a declarat Ministrul Muncii.

Alocatia pentru copii va fi 214 lei pe luna

PUBLICITATE

La finalul anului 2020, ministrul Muncii, Raluca Turcan scria pe pagina sa de Facebook ca alocatiile pentru copiii cu varste intre 2 si 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe luna.

“Alocatiile pentru copii vor creste cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu varste intre 2 si 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, scria Raluca Turcan pe reteaua de socializare.

Ministrulspunea atunci si ca alocatiile pentru copiii pana in doi ani si pentru copiii cu handicap, cu varsta de maximum 18 ani, vor creste la suma de 427 de lei pe luna:

PUBLICITATE

“Pentru copiii pana in 2 ani si copiii cu handicap pana la 18 ani, cuantumul alocatiei va fi de 427 de lei lunar”.

Raluca Turcan a vorbit si despre pensiile romanilor

”Pensiile vor creste cu cel putin rata inflatiei, dar imi doresc ca aceasta masura sa fie completata de recalcularea pensiilor. Nu ne permite majorarea pensiei cu 40%.

In preajma momentelor electorale s-a vorbit foarte mult despre o iluzie si anume acea majorare de 40% care, de fapt, pe fond, tragand linie acum, arata in continuare ca multi politicieni au vandut iluzii desarte.

Asta pentru ca acea majorare de 40% este pe o lege publicata in anul 2019, dar gandita sa sa intre in vigoare la 1 septembrie 2021 pentru a pregati intregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii. Pai, 4,9 milioane de pensii nu pot fi recalculate de azi pe maine”, a declarat Raluca Turcan.

”Vom recalcula pensiile astfel incat sa aiba la baza principiul contributivitatii si o formula care sa asigure plata pensiilor pe termen lung: contributivitate, echitate si sustenabilitate, sunt cele trei principii pe care le vom respecta.

As vrea sa nu semanam panica si neincredere in oameni. La inceputul anului trecut erau calculate restante de aproximativ 20.000 de dosare restante. Avem 20 de dosare dificile si 70 de dosare in lucru. Exista capacitatea de efort puternic pentru a recalcula dosarele de pensie.

Daca suplimentam personalul, vom reusi sa finalizam procesul de recalculare a pensiilor”, a mai spus Raluca Turcan.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close