Știrea zilei

Raluca Turcan, veste importantă pentru români. Cu cât crește salariul minim

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a făcut un anunț important privind salariul minim. Aceasta a precizat marți seara că totul se va decide în ședința de Guvern din 13 ianuarie.

Invitată într-o emisiune TV de la Digi 24, Turcan a transmis că venitul minim pe economie ar urma să crească cu 3,1%. Asta înseamnă 70 de lei brut.

Decizia este luată ca o ajustare normală în funcție de inflație (2,2%) și de creșterea productivității muncii (0,8%), a explicat ministrul.

PUBLICITATE

Raluca Turcan: Salariul minim crește cu 3,1%. România are pensionari care primesc peste 50.000 de lei pe lună

În aceeași emisiune televizată, Raluca Turcan a precizat că există în România un beneficiar de pensie specială care primeşte lunar suma de 78.634 de lei. Conform contribuțiilor plătite la stat, pensia acestuia ar fi trebuit să fie de 5.205 lei.

“Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

PUBLICITATE

Beneficiarul acestei pensii ar fi lucrat în domeniul juridic. Ea a spus că încercările autorităţilor de a reduce aceste pensii se vor lovi, ca şi până acum, de CCR.

Ministrul Muncii a mai menţionat că există pensii de 41.000 de lei, de 50.000 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei.

“Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească.

Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. Intangibil nu este nimeni pe lumea asta. Am identificat o soluţie, dar e un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care vom avea noi credinţa că este varianta constituţională”, a adăugat ministrul Muncii.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close