Știrea zilei

Veste trista, din pacate. Creste bilantul cutremurului din Croatia. Cate persoane si-au pierdut viata in urma seismului

Croatia a fost puternic zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 6,4. Mai multe persoane au fost ranite in cutremurul produs marti la pranz in centrul Croatiei, care a provocat ample distrugeri in orasul istoric Petrinja, epicentrul seismului, conform Reuters.

Centrul german de Stiinte ale Pamantului GFZ a anuntat ca seismul s-a produs la o adancime de 10 kilometri.
Cutremurul s-a simtit la Zagreb, de asemenea in tarile vecine, Bosnia si Serbia, dar si mai departe, in Italia. Echipe de la Crucea Rosie, pompieri si militari au ajuns in zona pentru operatiunile de cautare si salvare, dar si pentru ajutorarea sinistratilor. Sute de oameni au nevoie acum de adapost.

Darinko Dumbovic, primarul orasului Petrijna, cu aproape 25.000 de locuitori, a declarat pentru publicatia locala 24sata ca un copil si-a pierdut viata si ca jumatate din oras este distrus.

PUBLICITATE

Cinci persoane decedat murit in urma cutremurului

Cel putin cinci oameni si-au gasit sfarsitul in puternicul cutremur, informeaza dpa.

O fata a fost rapusa de o cadere de moloz la Petrinja, orasel aflat la circa 60 kilometri de Zagreb si in epicentrul seismului cu magnitudinea 6,2, conform serviciilor de seismologie croate sau 6,4 conform celor americane.

PUBLICITATE

Alti patru oameni – un tanar, un varstnic si un tata impreuna cu fiul sau – si-au pierdut viata in zona localitatii Glina, a confirmat pentru presa viceprimarul Branka Baksic Mitic.

O replica aproape la fel de puternica a zdruncinat regiunea la inceputul dupa-amiezii, intr-o serie de circa 20 de replici mai mici.

O fetita de 12 ani si-a pierdut viata in seismul care a lovit marti centrul Croatiei, a anuntat premierul croat Andrej Plenkovic, care s-a dus sa viziteze locul catastrofei.

“Am fost informati ca o fetita a murit (…). Nu avem informatii privind alte victime”, a declarat Plenkovic presei locale.

Potrivit postului N1, gradinita din oras a fost distrusa, dar din fericire nu se aflau copii inauntru.

Imagini de la fata locului arata case in ruina si oameni ajutati sa iasa de sub daramaturi.

Seful serviciilor de urgenta din Sisak, in apropiere de Petrinja, a relatat ca numeroase persoane din ambele localitati au suferit fracturi si alte leziuni si o parte au necesitate interventii chirurgicale.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close