Știrea zilei

Doliu in muzica romaneasca! S-a stins din viata la 53 de ani! Dumnezeu sa-l odihneasca

Doliu in lumea muzicala din Romania. Stefan Mustatea, instrumentist la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“ si membru al Fanfarei „Armonia“ din Targu Jiu, a decedat la varsta de 53 de ani.

Barbatul fusese depistat cu noul coronavirus. Acesta a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu pana cand testul PCR a fost negativ. Potrivit informatiilor primite de la apropiatii artistului, instrumentistul a ramas cu o serie de probleme medicale si s-a internat din nou in spital dupa o scurta perioada petrecuta acasa. Stefan suferea de probleme pulmonare si respiratorii, avand fibroza pulmonara. Instrumentistul nu putea respira fara aparatul de oxigen si se afla intr-o stare foarte grava.

Cine a fost Stefan Mustatea?

PUBLICITATE

Stefan Mustatea a fost cadru militar. Acestaa activat in cadrul fanfarei militare, fiind subofiter. Dupa ce s-a retras din activitatea militara, acesta a fost incadrat la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, unde canta alaturi de fratele sau. Ulterior, el a inceput o colaborare si cu Fanfara „Armonia“, formata in principal din fosti componenti ai fanfarei militare.

„Am fost devastat de vestea primita. Stiam ca este in spital cu unele probleme la plamani, dupa ce suferise de COVID-19. Din ce am aflat, urma sa plece saptamana viitoare la o clinica din Targu Mures pentru a urma un tratament. Fane a fost un instrumentist desavasit, foarte apreciat de breasla noastra. A fost colegul nostru, atat la fanfara militara, dar, mai nou, si la fanfara «Armonia». A cantat alaturi de noi in vara trecuta“, a declarat Gheorghe Enastescu, liderul Fanfarei „Armonia“.

Inmormantarea aetistului va avea loc joi, 31 decembrie, in Cimitirul Municipal din Targu Jiu.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close