Știrea zilei

Ce se intampla daca faci o petrecere de Revelion cu mai multe persoane la tine acasa

Petrecerile de Revelion sunt interzise in acest an! Teoretic, deoarece in practica foarte multi au inchiriat vile si apartamente in marile orase pentru a sarbatori noaptea dintre ani alaturi de prieteni.

Autoritatile au anuntat ca nu pot intra in locuinte, dar pot da amenzi destul de mari pentru tulburarea linistii publice.

In acest an petrecerile sunt strict interzise.

PUBLICITATE

Cu toate acestea multe persoane ignora restrictiile. Peste tot in tara, se inchiriaza locuinte, pentru Revelion. de exemplu in Piata Universitatii din Bucuresti, o garsoniera spatioasa costa doua sute de euro. Ceare care are a postat anuntul spune ca in locuinta de 40 de metri patrati se poate organiza o petrecere fara nicio problema.

Un apartament cu doua camere in Piata Unirii se inchiriaza pentru noaptea de Revelion, cu 1000 de lei. Se cere discretie. Cautate sunt si vilele amplasate la periferia marilor orase. Pot participa 20 de persoane daca platesc in jur de 5 mii de lei.

Autoritatile au declarat ca nu vor intra peste oameni, in locuinte, dar politistii vor da amenzi pentru tulburarea linistii publice. Participantii ar putea fi amendati cu sume cuprinse intre 500 si 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu pana la 10 mii de lei.

PUBLICITATE

Singura varianta acceptata de autoritati este inchirierea unei locuinte doar pentru membrii unei familii. Cum sunt aceste cabane de la poalele Bucegilor, in zona Branului. Musafirii au propria gradina cu gratar si pavilion. Nu exista spatii comune, iar interactiunea cu alti turisti este exclusa.

“Suntem cautati in sensul in care chiar si luna ianuarie este ocupata peste 50 la suta, s-a ocupat Craciunul de anul viitor, s-a ocupat Pastele de anul viitor. In contextul actual al epidemiei este o siguranta, distantarea este complet pastrata in cabana locuind o singura familie”, a spus Radu Letca, proprietar.

Petreceri nu vor fi nici la restaurante, acolo unde functioneaza. In zonele unde sunt sub 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori, localurile sunt deschise, la interior, cu o capacitate de 50 la suta, iar intre 1,5 si 3 cazuri, la o capacitate de 30 la suta. Patronatele din industria ospitalitatii cer prelungirea programului de Revelion, pana la 1 noaptea.

“Chiar daca se intampla ca pentru noaptea de 31 decembrie programul sa se prelungeasca, operatorii din industrie se vor organiza probabil pentru acest eveniment, dar trebuie sa recunoastem ca va fi destul de greu.”, a spus Dan Mischie, presedinte HORA.

Indiferent de ora la care se vor inchide restaurantele sau terasele, in noaptea de revelion, regulile vor ramane aceleasi: nu mai mult de 6 persoane la o masa, o distanta de 2 metri intre mese, iar dansul este interzis. Si indiferent unde alegeti sa intampinati noul an, nu uitati ca la tinuta de Revelion se adauga masca.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close