Fără categorie

Minunea trăită de Florin Piersic, dupa ce si-a pierdut sora! Marele actor a povestit cu lacrimi în ochi prin ce a trecut

Florin Piersit este unul dintre actorii români cu o poveste de viață întocmai ca un film. În vârstă de 84 de ani, marele actor și-a deschis sufletul și a descris minunea pe care a trăit-o la aproape 20 de ani de când și-a pierdut sora mai mică. Cu lacrimi în ochi, maestrul a spus povestea pe care nimeni nu o știa despre el.

Florin Piersic a vorbit, de Crăciun, despre întâmplările care i-au marcat existența, și pe care lumea le cunoaște mai mult sau mai puțin. De această dată, marele actor a relatat întâmplarea petrecută la 16 ani de la pierderea surorii sale, Lucia Piersic, care, în vârstă de 14 ani, a murit înecată în Prut.

În anul 1942, în timp ce Lucia și colega sa de bancă, Doina, s-au dus pe malul Prutului pentru a aduna plante, cea din urmă s-a aruncat în apă pentru a face baie. Curenții au tras-o în adâncuri, astfel că Lucia, care era campioană la înot, a sărit să își slaveze prietena. Din păcate, nici ea nu a putut face față curenților, astfel că un bărbat care se afla în zonă a sărit după ambele fete. A reușit să o scoată din apă doar pe Doina, Lucia fiind găsită patru zile mai târziu, la 11 kilometri depărtare, în Basarabia.

PUBLICITATE

Ce minune i s-a arătat lui Florin Piersic, la aproape 20 de ani de la moartea surorii sale

După ce a deplâns-o amarnic pe sora lui, care era mai mare decât el cu șapte ani, Florin Piersic a avut parte de o adevărată minune. După împlinirea celor 22 de ani, actorul, ajuns la Festivalul de Film de la Paris, a vizitat Biserica Sacre-Coeur. Pe scările acesteia se aflau pictori care își aveau lucrările expuse, una dintre ele părând că o înfățișează chiar pe Lucia Piersic, sora marelui artist român.

„Mergând și uitându-mă la șevalete, doream să ajung la Sacré-Coeur să aprind o candeluță. Ei nu vindeau lumânări. Și uitându-mă în dreapta, stânga, urcând scările, deodată în fața mea apare sora mea! Care a murit înecată în Prut… Lucia Piersic! Îngropată la Cernăuți în 42. Îi văd chipul ei, făcut alb-negru din peniță, într-un tablou. Ea se uita la mine… Am vrut să-l întreb p-ăla, crezând că e o fotografie luată de cineva… Dar cine s-o ia, că eu aveam 22 de ani. Ea murise când eu aveam 7 ani. Era chipul ei și dedesubt, pe această schiță, scria cinci franci. Și-am zis că dacă o cumpăr și o duc mamei și tatălui meu e cel mai frumos cadou pe care pot să-l fac”, mai spune marele actor”, a povestit Florin piersic, pentru Dexologia.ro.

PUBLICITATE

Dorind să ajungă pentru a aprinde o lumânare, actorul nu a cumpărat desenul pe loc. Când s-a întors, însă, acesta nu mai era, fiind cumpărat de către o femeie cu doar câteva momente înainte ca acesta să se întoarcă după el.

„E una dintre amintirile cele mai fierbinți, puternice. M-am dus la ăla și l-am întrebat în franceză unde e tabloul. «Acum câteva minute a venit o doamnă și l-a cumpărat!». Dar de ce n-a cumpărat nimic din restul pe care le avea el acolo? De ce tocmai ălă?! Am fost urmărit de povestea asta”, a continuat Piersic.

Ajuns înapoi acasă, Florin Piersic i-a povestit mamei sale ceea ce i s-aîntmplat la Festivalul de Film de la Paris. Tulburat de imaginea surorii sale întâlnită tocmai în Franța, și la aproape 20 de ani de la moartea ei, actorul nu a știut cum să interpreteze corect minunea ce i s-a arătat.

„Când am ajuns acasă, ce credeți că mi-a zis mama? «Florinel, știi de ce n-ai mai găsit-o? Pentru că ea era cu tine. Ea a vrut să te vadă!». Eu orice mi-a spus mama, am crezut-o! «Ea a fost cu tine! Și tu ai văzut-o pe ea… Când ai vrut să iei tabloul acela erai vrăjit că e sora ta. Gândește-te la asta, că a fost o minune! Că ea a vrut să fie cu tine! Cine te-a iubit mai mult din toată familia noastră? Lucica!»”, a mai mărturisit, cu lacrimi în ochi, marele actor român.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close