Știrea zilei

L-a dat afară chiar înainte de Crăciun! Decizia tranșantă luată de Patriarhul Daniel

Este cutremur în Patriarhia Română după decizia tranșantă luată chiar înainte de sărbătorile de Crăciun. Unul dintre cei mai vizibili oameni ai Patriarhiei Române a fost anunțat chiar ieri că a fost dat afară din funcție.

Consilierul patriarhal Ionuț Mavrichi a fost demis, după ce i s-a adus la cunoștință că postul i-a fost desființat, ieri fiind prima zi din perioada de 20 de zile de preaviz, transmite hotnews.ro.

Recent acesta a vorbit, în cadrul unei emisiuni online, alături de Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, Petre Guran, cercetător ştiinţific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române, Francisc Doboș, reprezentantul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, și Cătălin Raiu, reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE și președintele FoRB România, Asociație pentru Promovarea Libertății Religioase, despre libertatea religioasă în vreme de pandemie și de măsurile pe care Guvernul României le-a luat împotriva credincioșilor, mai precizează sursa citată.

PUBLICITATE

În cadrul acestei emisiuni, Ionuț Mavrichi s-a arătat revoltat de lipsa de reacție a Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC), instituție care gestionează peste 500 de milioane de lei și care virează Patriarhiei sume consistente de bani. Se pare că, declarațiile sale l-au iritat pe Patriarhul Daniel, temător că finanțările venite de la SCC ar putea fi stopate.

Unul dintre teologii de vârf ai Bisericii Ortodoxe

Mavrichi este specialist în teologie, sociologie și comunicare și este considerat unul dintre teologii de vârf ai Bisericii Ortodoxe. Alături de Vasile Bănescu, a fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române timp de 5 ani apărând poziția Bisericii în cadrul unor episoade foarte delicate cum ar fi impozitarea cultelor, referendumul pentru familie sau vizita Papei Francisc în România.

PUBLICITATE

Acesta este doctor în sociologie cu studii de teologie în Marea Britanie și este vorbitor a 4 limbi străine, el fiind purtătorul de cuvânt al delegației Bisericii Ortodoxe Române la Sinodul din Creta, eveniment istoric pentru lumea panortodoxă și reprezentantul Patriarhiei Române în Parlamentul României timp de 2 ani.

Demiterea acestuia, chiar înainte de Crăciun, vine la numai două săptămâni de la un tragic eveniment pentru el și familia sa. Tatăl său a murit, iar la numai câteva zile a murit și fratele geamăn al tatălui său, după cum au relatat surse din apropierea lui Ionuț Mavrichi.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close