Știrea zilei

Alianta USR PLUS il respinge pe Orban

Alianta USR PLUS a transmis un prim mesaj oficial in legatura cu desemnarea lui Ludovic Orban pentru functia de premier al Romaniei. Acestia spun ca „nu raspunde asteptarilor electoratului de centru-dreapta”.

„Consideram ca un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, avand in vedere demisia din functia de premier si neindeplinirea angajamentelor luate fata de USR PLUS, nu raspunde asteptarilor electoratului de centru-dreapta care isi doreste un nou inceput si o guvernare cu mandat reformist”, scrie intr-un comunicat, publicat pe pagina de Facebook a Aliantei USR PLUS.

Conform comunicatului, USR PLUS doreste continuarea discutiilor pentru formarea unei coalitii, dar variantele de premier luate in considerare sunt Dacian Ciolos sau Florin Citu.

PUBLICITATE

„USR PLUS isi exprima dorinta si disponibilitatea de a continua discutiile asupra structurii si programului unei guvernari pe baza unei majoritati alaturi de PNL si UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultarile cu Presedintele Romaniei, Dacian Ciolos din partea USR PLUS si Florin Citu din partea PNL, au sustinere din partea noastra”, mentioneaza USR PLUS.

Conducerea PNL se reuneste in sedinta Biroului Politic National in care va fi supusa la vot retrgerea lui Florin Citu. Desi in sedinta restransa de marti seara mai multi lideri l-au infruntat pe Ludovic Orban, potrivit ultimelor informatii din partid, acesta are sanse mari sa fie sustinut pentru functia de premier.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close