Monden

Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei, găsită după săptămâni de cand s-a stins. Ce scrie in ea

Marea doamnă a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, s-a stins din viaţă pe data de18 noiembrie, iar acum, după două săptămâni, a fost dată publicităţii o scrisoare lăsată de ea înainte de a muri.

Scrisoarea a intrat în posesia huff.ro, cu sprijinul unei persoane care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, susţine sursa citată.

Scrisoarea lăsată românilor de Draga Olteanu Matei

PUBLICITATE

„Dragii mei, când n-oi mai fi vă rog nu mă plângeți. Am încercat în întreaga mea carieră să vă ofer bucurie și zâmbete. Mereu am fost copleşită de atenția pe care mi-ați oferit-o și am considerat că îmi dați prea mult pentru ceea ce merit de fapt.

Când n-oi mai fi vă rog să vă amintiți de mine cu drag și cu bucuria pe care o aveam când interpretam fiecare rol, fie că era pe scena teatrului, fie că era în filme.

Am trăit mare parte din viața mea pe scenă, indiferent c-a fost scena teatrului sau scena filmelor în care am jucat. Nu vreau să mă plângeți. Eu vă iubesc și prețuiesc prea mult. Mă bucur că m-ați primit în sufletele voastre și mă bucur să aflu că am reușit să vă ofer bucurie.

PUBLICITATE

Mă măgulește fiecare scrisoare pe care o primesc, n-am fost niciodată interesată de premii oferite de organizații, ci am considerat că cel mai important premiu pe care-l pot primi au fost reacțiile voastre când terminam de jucat o piesă de teatru. Marea marea iubire.

Rămâneți fericiți, rămâneți sănătoși și vă mulțumesc pentru fiecare moment în care m-ați urmărit.

A voastră,

Draga Olteanu Matei”.

Cum a murit Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Organismul actriței Draga Olteanu Matei s-a zbătut între viață și moarte timp de patru zile, perioadă în care aceasta a fost internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași. Aceasta se afla internată la clinica de Gastroentorologie și Hepatologie a spitalului.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992), marea actriţă a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close