Știrea zilei

Ludovic Orban, anunț important privind “lockdown-ul” după alegeri: ”Garantez 100%”

Într-o perioadă în care tot mai multe voci din politică și spațiul public vorbesc de un posibil lockdown după alegeri, Ludovic Orban a venit cu precizări în acest sens și a ținut să liniștească oarecum populația.

Miercuri, premierul României a dat asigurări ferme că țara noastră nu va intra într-o carantină totală. ”Garantez 100% că România nu va avea un lockdown”, a spus șeful Guvernului, în cadrul unei emisiuni televizate.

Șeful Executivului dezvăluie că nu se vor impune astfel de restricții severe pentru că România se află pe un trend descendent în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus.

PUBLICITATE

Ludovic Orban, promisiune pentru români: Garantez 100% că nu va fi lockdown după alegeri

Premierul României a dezvăluit, miercuri seară, că după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, România nu va intra în carantină totală, așa cum se zvonește tot mai mult în zona publică.

În plus, șeful Guvernului a anunțat că această informație rostogolită de unii rivali politici este doar o bazaconie și o minciună de campanie pentru a reduce susținerea liberalilor.

PUBLICITATE

”Această informație circulă din perioada în care exista o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această informație este din ce în ce mai puțin credibilă. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown.

România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se va întâmpla. Este o bazaconie, este, de fapt, o minciună de campanie în încercarea de a reduce susținerea pentru PNL.

Și președintele a spus foarte clar că nu se pune problema unei închideri a activităților economice”, a spus Orban la România TV.

Orban: ”Avem un trend descendent al cazurilor de coronavirus”
Premierul este optimist după bilanțul COVID-19 din ultimele zile și spune că țara noastră a intrat pe un trend descrescător. Pe de altă parte, acesta admite că a fost o perioadă cu un număr redus de teste.

”Avem un trend descendent și ceea ce este foarte important, în ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate.

Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitările de testare și vom avea date relevante în acest sens în aceste zile.

Dar chiar și raportat la modul de testare, că au fost 15.000 – 16.000 de teste, oricum s-au făcut un pic mai mult decât în zilele libere, există semne evidente de reducere.

Sigur, asta nu înseamnă să lăsăm garda jos, să reducem concentrarea în ceea ce privește respectarea regulilor de protecție. Este foarte important ca acum, când vedem că măsurile dau rezultate, să păstrăm și să respectăm toți aceste măsuri”, a mai spus Ludovic Orban pentru sursa citată.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close