Știrea zilei

Avertisment sever al unui medic: ”În curând, vom vedea pacienți în curtea spitalelor și apoi pe stradă”

Un medic din România implicat direct în lupta cu pandemia de COVID-19 transmite un avertisment sever în această perioadă critică și spune că s-ar putea, în viitorul apropiat, să vedem imagini cu pacienți în curtea spitalelor și apoi pe stradă.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în condițiile în care unitățile medicale din țară sunt sufocate și paralizate de numărul tot mai mare de pacienți cu forme grave de SARS-CoV-2.

Avertismentul este făcut de un meci primar ATI, care cunoaște ”situația din teren” în aceste zile extrem de complicate în care tot mai mulți oameni ajung în stare gravă la spital.

PUBLICITATE

Medic implicat în lupta cu pandemia: ”Vom vedea pacienți în curtea spitalelor și apoi pe stradă”

România a trecut recent de pragul psihologic al celor 10.000 de decese în pandemie. Greul este însă departe de a se încheia. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, avertizează că imagini dramatice precum cele de la Institutul Matei Balș, cu pacienți care primesc oxigen pe holuri, se vor repeta și în alte spitale Covid-19 din România.

Acesta merge mai departe cu previziunile pesimiste și spune că în cazul în care numărul de îmbolnăviri va continua să crească, pacienții nu vor mai avea loc nici măcar pe hol, și pot ajunge în curțile spitalelor sau pe străzi.

PUBLICITATE

”Cel mai important este ce capacitate are spitalul. Nu mă interesează indicii epidemiologici, dacă oamenii mor în fața spitalului.

Va trebui să-i corelăm cu capacitatea sistemului sanitar de a-i prelua. Am văzut imaginile de la Balș din hol, peste trei săptămâni o să le vedem în curte și ulterior pe strada de lângă spital. Nu putem merge până în acel punct”, a spus Radu Țincu la Digi24.

Care este explicația mortalității ridicate din România

La ora actuală, România se remarcă negativ pe plan european cu una dintre cele mai ridicate rate ale mortalității în cazul persoanelor care ajung la ATI cu Covid-19. Medicul Țincu a explicat această situație.

”Numărul mare de decese de la ATI este cauzat de patologiile cronice, netratate în prealabil, cu care vin bolnavii din țara noastră în comparație cu afecțiunile mult mai ușoare ale pacienților din statele europene. Un alt aspect ține și de performanța sistemului sanitar de la noi care lasă de dorit.”, a mai spus medicul la sursa citată.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close