Fără categorie

Povestea bebelusului din Mures rapus de virus. Mama l-a abandonat

Destin crunt pentru un bebelus de doar cinci luni si jumatate care a decedat dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus la spitalul judetean din Targu Mures.

La putin timp dupa nastere fetita a fost abandonata chiar de cea care trebuia sa aiba grija de ea. In acest context, asistentele medicale au avut grija de copila pana in ultimul ceas.

Fetita s-a nascut in luna iulie, Aceasta avea probleme neurologice iar dupa putin timp de la externare a fost adusa din nou la spital subnutrita, neglijata si cu alte probleme de sanatate. Cea care a nascut-o a refuzat sa merga cu fetita intr-un centru de ocrotire, iar bebelusul a ramas singur in spital. Dupa aproape trei luni de internare, micuta a fost depistata pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Din pacate, medicii nu au mai putut sa faca nimic.

PUBLICITATE

”A decedat o fetita de 5 luni si jumatate cu diagnostic de infectie cu Sars-Cov-2 pozitiva, bronhopneumonie bilaterala ca si comorbiditati avea in retard neurospihomotor sever si o malnutritie severa. Acesta fetita era internata pe sectia de pediatrie din 2 septmebrie era si in abandon social. A fost confirmat pozitiv inetrnat la ATI copii”, a declarat Claudiu Puiac, manager spital clinic judetean de urgenta Targu Mures.

Cea care i-a dat viata este minora. Chiar daca i s-a propus sprijin, familia a refuzat.

”Am facut o evaluare a locuintei minorei, locuia impreuna cu mama ei cu bunica. I am propus instituirea masurii de protectie care consta in plasarea minorului la un servicul professionist ori la centru maternal, dar bunica a refuzat. Incepand din 2 septembrie din pacate fata a fost internata la spital cu malnutritie foarte severa, pana la momentul decesului a fost spitalizata”a spus Doru Constantin, purtator de cuvant DGASP Mures.

PUBLICITATE

Medicii au declarat ca imunitatea micutei era foarte de scazuta din cauza problemelor avute chiar la nastere si, dupa infectia cu SARS-COV-2, nu au mai putut sa o salveze. In urma anchetei sociale, micuta urma sa ajunga in caminul unei familii de asistenti maternali care sa aiba grija de ea. Acesta este al doilea caz de deces la copil, din judetul Mures. Cu doua luni in urma, un baietel de doar patru ani a decedat, dupa ce a fost infectat si el cu noul coronavirus.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close