Știrea zilei

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Raed Arafat: „Trebuie să fim înțelepți”

Chiar dacă pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, în condițiile în care nu avem încă un vaccin capabil să îi pună capăt, cu toții așteptăm sărbătorile de iarnă și sperăm să le putem petrece la fel ca în fiecare an, avându-i pe toți cei dragi alături. Raed Arafat ne avertizează, însă, că acest scenariu nu va fi posibil și ne sfătuiește să dăm dovadă de înțelepciune și să punem pe primul plan siguranța persoanelor pe care le iubim.

În caz contrar, ne vom confrunta, cel mai probabil, cu noi creșteri alarmante ale infectărilor și va deveni aproape imposibil pentru sistemul sanitar românesc, aflat oricum în pragul colapsului, să facă față situației.

„Cea mai importantă parte rămâne prevenirea și ea depinde de fiecare individ în parte ”, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în interviul acordat recent pentru Digi 24.

PUBLICITATE

Raed Arafat, anunț important în legătură cu sărbătorile de iarnă

„O să se spună din nou că doctorul Arafat distruge Crăciunul copiilor. În niciun caz nu asta este intenția, dar trebuie să înțelegem în acest moment că trebuie să fim atenți la contact și la mobilitate, chiar dacă vom avea o scădere a numărului de cazuri.

Dacă în casă invităm mai mulți cu care mâncăm, discutăm, nu mai avem protecție, suntem unii lângă ceilalți, riscul de răspândire este mai mare. Cât mai restrâns în familie pentru sărbătorile din această iarnă.

PUBLICITATE

Este un sfat, restul oamenilor vor face ce cred, nimeni nu poate să le spună ce să facă în casele lor, dar trebuie să se gândească foarte serios la protecția lor și a celor care sunt vulnerabili. Este foarte important să fie înțelepți. Dacă vrem să mai încercăm încă un val puternic, atunci putem să-l încercăm.

Oricum OMS deja avertizează că urmează un nou val în ianuarie-februarie. Măcar să putem să controlăm situația. Depinde doar de noi.

Această situație depinde total de comportamentul nostru ca și colectivitate, ca oameni, dar și de comportamentul fiecărui individ. Nu e suficient că statul, că autoritățile, ca DSU să își facă părțile lor, trebuie să ne facem și noi partea aici.

Cea mai importantă rămâne prevenirea, care depinde de fiecare individ în parte. Acesta este sfatul meu”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close