Știrea zilei

Cum arata si ce mai face Sanda Taranu, la 81 de ani.

Sanda Taranu, cunoscuta crainica de la Televiziunea Romana, s-a nascut pe 7 ianuarie 1939, in Bucuresti. Dupa trei ani de Politehnica (Facultatea de Chimie Industriala), Sanda Taranu a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, pe care le-a absolvit in 1963, pregatindu-se pentru o cariera de actrita. In timpul studentiei a colaborat cu Televiziunea pentru diverse emisiuni. Printre profesori l-a avut si pe regizorul Alexandru Finti.

La absolvirea facultatii a refuzat repartitia la teatrul din Craiova intrucat avea familie, fiind casatorita cu tenorul liric Nicolae Taranu.[3] In aceeasi zi, dupa amiaza, a fost invitata la Televiziune si, dupa o lunga discutie cu vicepresedintele institutiei, i s-a oferit postul de crainica. Initial isi propusese sa refuze oferta, pentru ca isi dorea sa lucreze in teatru. In final, considerand mai bine optiunile pe care le avea, a acceptat postul.

La acel moment Televiziunea avea doar doi crainici, Cleo Stieber si Florin Bratescu (primul crainic al Televiziunii, din 1957); prima crainica fusese Mariana Zaharescu.

PUBLICITATE

Citeste si articolul : Cum arata si ce mai face indragita cantareata, Marina Voica, la 83 de ani
De-a lungul anilor, din dorinta de a se intoarce la teatru, si-a dat demisia de doua ori, dar a fost convinsa de colegi sa ramina.

S-a retras din fata camerelor in 1998, din proprie initiativa, continuind insa colaborarea cu Televiziunea, ca narator la emisiunea „Teleenciclopedia”, ca traducator si ca realizator al emisiunii „Un zambet pentru varsta a treia”. De asemenea a colaborat la ziarul Cronica romana.

La 81 de ani, Sanda Taranu, are o energie de invidiat. Fosta crainica locuieste iarna in Bucuresti, iar primavara se muta la Breaza, unde are o casuta de poveste, potrivit click . Anul acesta, pandemia de coronavirus si cu starea de urgenta au gasit-o la curte.

PUBLICITATE

Ce mai face frumoasa doamna a televiziunii!

Sanda Taranu isi petrecea verile alaturi de sotul ei la Breaza. Impreuna isi savurau cafeau pe terasa. Nici acum nu a renuntat la aceste tabieturi, chiar daca sotul sau s-a stins.

Sanda Taranu este vaduva de zece ani, dar nu a incetat sa vina si acum la casuta de la Breaza, unde se incarca cu energie. Fosta crainica isi pastreaza fotografiile din tinerete la loc de cinste.

“Sunt la Breaza din mai. Ma simt foarte bine aici, sunt deconectata de la tot ce inseamna stiri negative si am activitati frumoase. La o casa cu curte nu prea te plictisesti. Ba, din contra, nu ai timp sa stai.

Am facut curat prin livada, am curatat pomii. E superb aici, e pacat ca nu prea mai sunt muncitori care sa te ajute. E sezonul prunelor, al merelor, al rosiilor. Ma pregatesc sa fac cateva conserve, ca de obicei”, a declarat recent Sanda Taranu. La Breaza este vecina cu solista Marina Voica, asa ca atunci cand au timp liber se viziteaza.

Sanda Taranu a fost emblema TVR

Sanda Taranu, una dintre cele mai apreciate si indragite crainice ale postului national Televiziunea Romana (fosta Radioteleviziunea Romana, redenumita).

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close