MondenSocial

Omagiu pentru actrița Draga Olteanu Matei. Ce poezie i-a compus Flick

Flick Domnul Rimă, pe numele real Andrei Filcea, a compus o poezie pe care i-a dedicat-o actriței Draga Olteanu Matei. Actrița s-a stins din viață la spitalul din Iași.

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași. Aceasta a fost internată pe secția ATI a unității spitalicești, după ce vineri seara a suferit o hemoragie superioară digestivă.

Poezia compusă de Flick pentru actrița Draga Olteanu Matei
”Rămas bun, Draga Olteanu Matei

PUBLICITATE

Griji anul ăsta am avut
Cât poate pentr-o viață-ntreagă,
Iar azi un ceas a mai bătut,
Uite c-am mai pierdut o ”dragă”

De sus de-acum tu ne privești
Cu-același zâmbet cald, senin,
Din ”Buletin de București”
Din ”Gaițele” sau ”Nea Mărin”.

De rolurile-ți minunate
Atâtea amintiri ne leagă.
Drum bun spre lumi mai bune, poate,
Adio, draga noastră, Dragă” – Flick

PUBLICITATE

Draga Olteanu Matei a murit

Actrița Draga Olteanu Matei a murit marți noaptea în Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, acolo unde se afla internată pe secția de Terapie Intensivă, după ce în urmă cu patru zile a suferit o hemoragie superioară digestivă. De ceva timp, starea de sănătate a actriței nu era una foarte bună, suferea și de alte afecțiuni medicale, iar acest lucru îi îngreuna procesul de vindecare.

Doctorul Diana Cimpoeșu, care este medic coordonator UPU-SMURD Iași, a vorbit despre modul în care actrița s-a stins din viață pe patul de spital. Actrița a fost intubată, ventilată mecanic și sedată. Testul pentru noul coronavirus i-a ieșit negativ. Aceasta suferea și alte afecțiuni medicale – cardiovasculare și endocrine.

”În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată. Pe tot parcursul internării starea ei de sănătate s-a menţinut critică, au fost depuse eforturi considerabile, a fost intubată, ventilată mecanic, sedată, susţinută din punct de vedere al funcţiilor vitale. Fiind vorba de 87 de ani de boli cardiovasculare şi endocrine, evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă. Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient.

Cu atât mai mult când este vorba despre o mare personalitate a României. A fost transferată de la UPU Piatra Neamţ. A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării”, a transmis purtătorul de cuvânt, potrivit BZI.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close