Știrea zilei

El este medicul erou din Neamț, care a intrat în flăcări după pacienți, atunci când a luat foc secția ATI. Foto

Dr. Ioan Cătălin Denciu este medicul care a ales să intre în flăcări ca să salveze cât mai multe vieți, după izbucnirea incendiului în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Doctorul Denciu a ignorat durerea și nu a uitat jurământul pe care l-a depus atunci când a ales această nobilă meserie, să salveze vieți cu orice preț.

Medicul erou va fi dus la un spital din Belgia

Doctorul Denciu a intrat în flăcări după pacienți

PUBLICITATE

Alături de doctorul Denciu a fost și doctorul Pavel Bors, care și-a pierdut și el un deget, în haosul creat, însă doctorul Denciu a suferit răni groaznice pe corp, insistând până în ultimul moment să scoată din calea flăcărilor pacienții intubați, infectați cu coronavirus, care, fiind foarte slăbiți, intubați din cauza virusului, era neputincioși în fața focului și a fumului. Imaginile din secția ATI sunt devastatoare.

Dr. Ioan Cătălin Denciu a fost scos și el din flăcări, de colegii săi salvatori, care i-au acordat primul ajutor. Medicul Denciu va fi transferat către un spital din Belgia, a anunțat ministrul Sănătății, un avion Spartan fiind deja mobilizat pentru transferul inițial al medicului ars spre Spitalul Floreasca din București.

Medicul Denciu este conștient, dar groaznic ars, cu arsuri de gradul 3 și 4 pe mare parte din suprafața corpului.

PUBLICITATE

Reamintim că sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a izbucnit un incendiu puternic, în urma căruia au murit 10 pacienți din secția Covid, și alții fiind răniți.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a depista cauzele incendiului, deschizând în același timp și un dosar penal.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close