Știrea zilei

Se pregăteşte redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, indiferent de rata de infectare. Planul secret al Guvernului

Autoritățile iau în considerare redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor în toată țara, indiferent de rata de infectare. Planul constă în redeschiderea respectivelor instituții începând cu grădinițele și clasele mici și poate ajunge, în funcție de cum vor evolua lucrurile, până la întoarcerea în bănci a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Surse politice și din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a grădinițelor și școlilor pe tot teriroriul României, indiferent de rata de incidență a infectării cu SARS-COV-2.

Aceste planuri apar în contextul în care majoritatea țărilor europene au păstrat deschise instituțiile de învățământ, dar, în schimb, au limitat activitatea mall-urilor, barurilor și restaurantelor și au restricționat circulația între regiuni.

PUBLICITATE

Cum au manageriat pandemia celelalte țări europene. Restricții și decizi ale altor state

Recent, Italia a anunțat că doar elevii de la liceu vor învăța exclusiv online. Autoritățile italiene au păstrat deschise grădinițele, școlile elementare și gimnaziale, dar au limitat circulația, reducând la 50% capaciatatea trasportului în comun și au restricționat circulația între regiuni și pe timpul nopții.

Și Austria se pregătește pentru un lockdown parțial de cel puțin patru săptămâni, dar nu intenționează să închidă școlile. La nivel național se vor închide restaurantele, barurile și majoritatea înstituțiilor culturale și de agrement. Oamenii vor putea să părăsească locuințele între orele 20:00 şi 6:00 (19:00 şi 5:00 GMT) doar pentru motive întemeiate.

PUBLICITATE

Grecia anunță și ea măsuri de restricție extrem de severe în Salonic și Serres, iar libertatea de deplasare va fi limitată considerabil, dar, cu toate acestea, școlile din cele două localități vor rămâne deschise.

Totodată, Franța, Belgia, Portugalia, Anglia și Germania au impus restricții severe pentru a diminua efectele pandemiei, dar școlile din toate aceste țări își vor desfășura activitatea în mod normal, notează sursa citată anterior.

În Belgia, s-a hotârât prelungirea cu două săptămâni a vacanței de toamnă a elevilor, iar la sfârșitul acestei perioade, copiii se vor întoarce în bănci.

Dintre tările europene, Cehia este cea care a decis închiderea totală a instituțiilor de învățământ. În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate peste 160000 de infectări pe teritoriul ceh, scrie mediafax.ro.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close