Știrea zilei

Imagini apocaliptice din Turcia si Grecia, dupa cutremurul devastator de 7 grade.

Imagini apocaliptice! Un cutremur puternic a lovit coasta Marii Egee a Turciei si la nord de insula greaca Samos, distrugand o serie de case. Cutremurul de magnitudine 7,0 a avut epicentrul in provincia Izmir, Turcia, potrivit (USGS).

Potrivit ultimelor informatii primite de la autoritatile din Turcia, seismul a avut magnitudinea, la 6,6. In urma devastatorului cutremur sase persoane si-au pierdut viata si 202 au fost ranite in orasul Izmir. In insula greaca Samos, doi copii si-au gasit sfarsitul. Cutremurul a fost declansat un mini-tsunami care a inundat Izmir si Samos. USGS a declarat ca seismul – care a fost resimtit pana la Atena si Istanbul – a avut loc la o adancime de 10 km (sase mile), desi oficialii turci au spus ca a avut loc la o adancime de 16 km.

PUBLICITATE

In Izmir, cel de-al treilea oras ca marime din Turcia, cu o populatie de aproape trei milioane de locuitori, multi oameni au fost vazuti fugind pe strada. Cel putin 20 de cladiri s-au prabusit.

Au fost postate videoclipuri pe retelele de socializare care aratau momentul in care a cazut o cladire cu mai multe etaje, relateaza BBC. Alte filmari arata localnicii care se lupta cu molozul in cautarea supravietuitorilor.

PUBLICITATE

Au fost raportate inundatii in oras dupa cresterea nivelului marii si se pare ca unii pescari sunt disparuti.

“A fost un cutremur foarte puternic, suficient cat sa te doboare la pamant”, a declarat pentru BBC Chris Bedford, un profesor britanic pensionar care locuieste in Urla, la vest de Izmir.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca guvernul ii va ajuta pe cei afectati de cutremur “cu toate mijloacele disponibile statului nostru”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close