Știrea zilei

România intră din nou în carantină… Declarațiile lui Alexandru Rafilă: “Este singura soluție”

Alexandru Rafilă, reprezentant al OMS consideră ca ar trebui să intrăm din nou în carantină pentru scădere numărului de cazuri COVID-19. Care este părerea noului perfect al Capitalei, Traian Berbeceanu.

Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, consideră că trebuie luate în viitorul apropiat, măsuri de carantină pentru a opri răspândirea virusului care ne-a pus la încercare viețile anul acesta. El a făcut această declarație atunci când Merkel și Macron au anunțat carantinarea în Germania și Franța.

“Din păcate, când lucrurile ajung la o anumită intensitate și la un anumit nivel al transmiterii și este pusă în pericol capacitatea de primire a persoanelor în sistemul spitalicesc, într-adevăr (n.r. –carantinarea), este singura soluție”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

PUBLICITATE

Ieri, 28 octombrie, noul prefect al capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că această măsură este luată în considerare pentru “cel puțin în anumite zone” din București.

Ludovic Orban a fost primul care a vorbit public despre posibilitatea izolării anumitor zone din București. Premierul a spus pe 10 octombrie că, dacă rata de incidența depășește trei la mie, cazuri adunate în ultimele 14 zile, atunci pot fi carantinate anumite zone.

Șase zile mai târziu, noul primar ales al Capitalei, Nicușor Dan, a recunoscut, de asemenea, că anumite zone ar putea fi „posibil carantinate” dacă rata infecției depășește 3 la 1.000 de locuitori.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close