Social

Strigator la cer. O femeie de 76 de ani are pensie de doar 15 lei pe luna. Unde traieste tanti Fica

Strigator la cer. O femeie in varsta de 76 de ani traieste singura pe un deal din comuna Ceru Bacainti, judetul Alba si are o pensie de doar 15 lei. Da, de doar 15 lei.

Tanti Fica, asa cum o stiu  cei din comuna, a ramas singura dupa ce sotil ei a decedat in urma cu  sapte ani. Barbatul avea o pensie de 30 de lei, iar vaduvei i-a ramas jumatate din aceasta suma, pensie de urmas. Jurj Fica, sau “Tanti Fica”, nu are copii sau nepoti, deci nu are la cine sa ceara ajutor cand are necazuri. Batranica locuieste in  catunul Fantanele din comuna Ceru Bacainti, la aproape 10 kilometri de centrul comunei. Accesul la locuinta femeii este anevoios si se face doar cu o masina de teren si o urcare pe deal de circa o jumatate de ora.

Izolata de lume, isi duce traiul alaturi de o vaca, un cal si cateva gaini.

Femeia are in gospodarie o vaca, un cal si cateva gaini. Din cauza accesului, postasul nu merge in fiecare luna sa-i duca pensia. Situatiagrea a batranei a fost prezentata de cei de la emisiunea “Izolati in Romania”, care o vor ajuta periodic. Totodata, un tanar din Alba Iulia a initiat o campanie de sprijin si a creat un grup de Facebook denumit “Ajutor pentru tanti Fica”.

PUBLICITATE

Batranica are nevoie urgenta de alimente de baza (ulei, faina, zafar), de o soba noua si de plata facturilor pentru curent electric si telefonul mobil. Tanti Fica a primit un telefon ca sa poata suna atunci cand are probleme.

Comuna Ceru Bacainti este cea mai mica din Alba din punct de vedere a numarului populatiei. 235 de persoane mai traiesc aici, potrivit ziare.com.

PUBLICITATE

Comuna Ceru-Bacainti este o comuna in judetul Alba, Transilvania, Romania, formata din satele Bolovanesti, Bulbuc, Ceru-Bacainti (resedinta), Cucuta, Curpeni, Dumbravita, Fantanele, Grosi, Valea Mare si Viezuri. Se afla la poalele de SE ale Muntilor Metaliferi.

Locul este unic in Romania, deoarece casele si anexele sunt realizate exclusiv din piatra. Acest patrimoniu este pe cale sa se piarda, datorita depopularii zonei si abandonarii caselor, ce devin sursa de aprovizionare cu piatra pentru vanzare.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close