Știrea zilei

Batranica tinuta opt ore in frig in curtea spitalului din Targoviste. “A spus: Mi-e rau. Medicii – Pai si ce cautati? Mai bine stateati acasa.”

O batranica, pacienta a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste a asteptat opt ore, intr-un cort neincalzit din curtea unitatii medicale, pana cand cineva a putut sa o preia pentru investigatii.

Femeia in varsta de 83 de ani, a fost adusa cu ambulanta. Managerul Spitalului din Targoviste spune ca timpul de asteptare a crescut: sunt tot mai multi pacienti si insuficient personal.

“Mi-a zis doamna de la Salvare ca va trebui sa astepte cam mult, dar daca imi zicea conditiile in care trebuie sa astepte, nu o lasam sa mearga pentru ca i-a facut mai rau asteptarea”, a spus fiica pacientei.

PUBLICITATE

“Cand a ajuns, te intreaba: De ce ati venit aici? Ce s-a intamplat? A spus: Mi-e rau. (medicii – n.r.): Pai si ce cautati? Mai bine stateati acasa.

Au tinut-o…, era urgenta, femeie in varsta, temperatura, frisoane si au tinut-o, de la 1 pana la 8 seara nu i-au facut nimic, intr-un cort neincalzit.

Este la pneumologie, intr-o rezerva in care a tremurat de frig toata noaptea. Are doar o jumatate de paturica. Nu i s-a adus patura nici pana azi la 12”.

PUBLICITATE

“Timpul de asteptare la prima urgenta a crescut si asta are doua motive – numarul mare de pacienti in 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentari intr-o zi. Al doilea motiv este numarul mic de medici specialisti de medicina de urgenta pe care ii avem la spital.

Corturile au un sistem de incalzire. In mare parte au fost inlocuite cu containere. Cele 2, 3 corturi care au mai ramas au un sistem de incalzire, dar cand temperatura scade ele nu fac fata sa asigure o temperatura optima normala in anumite perioade. Facem eforturi disperate sa inlocuim toate corturile cu containere mai performante de incalzire”, a declarat Claudiu Dumitrescu, manager de spital.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close