Rețete

Anunt important pentru cei care stau la bloc. Te poti trezi cu politia la usa daca faci asta

Anunt important pentru cei care stau la bloc. Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat luni seara ca oamenii pot sesiza Politia in cazul in care vecinii organizeaza evenimente private cu participarea a 30 de persoane.

Anuntul facut de Raluca Turcan

„Daca fac acasa cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Daca fac deja cu 30 de oameni, atunci, daca organele de control sunt sesizate, aplica amenzi. Asa este in momentul de fata decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, statuata prin hotarare de guvern”, a declarat vicepremierul la Digi 24.

PUBLICITATE

Vecinul daca vede ca sunt multi oameni (la petrecere n.r), sa sune la 112

„Este o practica. Si nu doar in Romania. Nu inventam noi apa calda si nu sunt romanii mai delationisti decat alti cetateni din lumea aceasta. Si in Germania si in Elvetia unde sunt sesizate incalcari ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare si de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Pana la urma noi suntem o comunitate si functionam intr-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot sa sesizeze Politia, Politia aplica legea si dorinta noastra este, facand publice acest masuri si pericolele care ii asteapta pe cei care incalca legea, sa crestem gradul de conformare”.

Vor fi amenzi mari

PUBLICITATE

„Noi nu stam acum sa avem o satisfactie personala din numarul de amenzi date. Pentru ca nu acesta este scopul. Scopul este sa prevenim raspandirea imbolnavirii cu acest virus, sa crestem gradul de conformare. Daca lumea nu se conformeaza si nu inteleg oamenii ca, pana la urma, risca sa-si omoare membri ai familiei, membri ai comunitatii, atunci trebuie sa suporte si rigorile legii”, a mai spus Turcan.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close