Știrea zilei

Munca de la domiciliu, obligatorie! Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), afirmă că munca de acasă ar putea deveni obligatorie în România, în acele zone de activitate unde este posibil acest lucru.

În contextul exploziei cazurilor de Covid-19 din ultima perioadă, șeful DSU dezvăluie că autoritățile analizează în această perioadă un nou pachet de măsuri restrictive.

Printre ele se numără și posibila obligare a unor companii de a-și trimite angajații în așa-numita ”telemuncă”. Medicul Arafat afirmă că, la stat, deja s-a implementat această măsură.

PUBLICITATE

Munca de acasă poate deveni obligatorie. Anunțul lui Raed Arafat

După o nouă zi cu cifre alarmante anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, Raed Arafat spune că există posibilitatea ca munca de acasă să fie obligatorie, acolo unde se poate.

Secretarul de stat din MAI spune că autoritățile iau în calcul această măsură în vederea limitării contactului între persoane. În contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, șeful DSU spune că se pregătesc noi măsuri de gestionare a pandemiei.

PUBLICITATE

”Vor fi măsuri de readaptare a sistemului sanitar, astfel încât, dacă sunt creşteri semnificative, să facă faţă fluxului de pacienţi cu COVID. În ceea ce priveşte alte măsuri, poate că sunt activităţi care trebuie analizat dacă să rămână sau nu în forma actuală, sau să se efectueze mai multă muncă la domiciliu şi nu la faţa locului.

Noi am implementat aceste măsuri, cu încurajarea unei părţi a personalului să lucreze de acasă. Acest lucru poate să devină imperativ dacă observăm o creştere continuă, pentru a limita contactul şi mişcarea”, a declarat Raed Arafat la Antena3.

Munca de la domiciliu, implementată deja la stat

În ceea ce privește implementarea măsurii lucratului la domiciliu și pentru instituțiile de stat, Raed Arafat afirmă că aceasta este deja implementată.

”Deja este implementată (la stat, măsura lucratului la domiciliu). La mine în Departament sunt persoane care petrec zile din săptămână muncind la domiciliu.

Un jurist poate lucra la domiciliu: îi trimiţi documentele, lucrează, le dă înapoi. Există posibilitatea ca o parte din angajaţi să lucreze la domiciliu şi aplicăm acest lucru.”, mai declară șeful DSU pentru postul de știri citat.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close