Știrea zilei

Veste proastă pentru pensionari. Ludovic Orban a făcut anunțul despre pensii

Ludovic Orban le-a dat vestea proastă pensionarilor din România, risipind orice urmă de speranță celor care mai credeau ca pensiile vor fi mărite semnificativ în viitorul apropiat.

Premierul a transmis că pensiile nu pot fi majorate momentan și pot crește doar prin dezvoltare economică.

Orban crede că singurul mod ca pensiile să crească e creșterea numărului de angajați care plătesc asigurări sociale, pentru o bază solidă.

PUBLICITATE

Ludovic Orban le-a explicat românilor că nu pot fi crescute pensiile

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale – pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. PSD iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor sau mai ştiu eu ce promisiuni. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active, persoanele angajate“, a declarat Orban.

Pensiile trebuie să aibă la bază creșterea numărului de angajați și a salariului mediu pe economie, crede Orban.

PUBLICITATE

„Obiectivul nostru tocmai acesta este, să crească numărul de angajaţi, să generăm locuri de muncă, să generăm locuri de muncă bine plătite într-un număr cât mai mare, să asigurăm creşterea salariului mediu prin creşterea productivităţii, prin creşterea calităţii investiţiilor care se fac în România. Atunci când vor fi îndeplinite aceste obiective automat vor creşte pensiile şi vor creşte pensiile astfel încât să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor”, a explicat premierul, conform România TV.

Cu toate că pensiile nu au fost niciodată majorate cu 40%, așa cum prevede legea, Ludovic Orban e mândru de majorarea cu doar 14% a acestora: „A fost realizată această creştere a punctului de pensie cu 14% în condiţiile în care am redus inflaţia de la 5% la 2,48%. Obiectivul nostru este să creştem veniturile românilor în orice domeniu, dar pe baze reale economice, pentru că altfel orice creştere nesustenabilă se întoarce împotriva întregii societăţi”.

CCR i-ar putea da o lovitură puternică lui Orban dacă va decide în 25 noiembrie că pensiile ar trebui majorate cu 40%, însă până atunci Guvernul Orban nu ia în considerare acest scenariu.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close