Știrea zilei

Veste IMPORTANTA pentru soferi. Se schimba iar legea RCA

Legea privind asigurarea se va modifica. In acest context, soferii isi poata deconta reparatiile direct de la asiguratorul cu care au contract, nu de la compania celui care a produs accidentul.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, a spus ca spera ca intr-o perioada scurta legislatia privind RCA sa fie modificata, prin reglarea modului de decontare, iar consumatorul va putea sa mearga la societatea la care s-a asigurat pentru ai se deconta dauna.

In momentul de fata, in cazul unui accident, reparatia masinii este achitata de asiguratorul soferului vinovat. Din acest motiv majoritatea soferilor din tara noastra incheie RCA cea mai ieftina.

PUBLICITATE

Autoritatea de Supraveghere Financiara vrean acum ca decontarea directa sa devina implicita.

„Intr-o perioada imediat urmatoare se va modifica legislatia astfel incat sa dam posibilitatea consumatorului sa mearga sai se deconteze dauna de catre societatea la care s-a asigurat. Si in momentulacesta are posibilitatea sa opteze pentru o asigurare directa, sa-i fie decontata dauna de catre asiguratorul la care a incheiat, dar asigurarea acesta are costul mai mare. Este la propunerea noastra. Sigur, intr-o perioada scurta vom modifica. Ideea este ca trebuie sa lucram la cauze si nu la efecte si cauzele se rezolva numai prin reglarea acestui mod de decontare. Atata timp cat eu cumpar serviciul de calitate si cel la care m-am asigurat imi deconteaza si dauna cred ca problema cea mai mare a fost rezolvata”, a declarat Nicu Marcu la Digi 24.

“Nemultumirea consumatorului se vede clar ca exista”, a mai spus presedintele ASF.

PUBLICITATE

„Autoritatea face supraveghere, control si acolo unde a gasit deficiente sanctioneaza. Din pacate mai si sanctioneaza si niciodata nimeni nu este multumit in situatia in care primeste o sanctiune, sau primeste o sanctiune mai mare. Sanctiunile noastre sunt din pacate contestate. Multe dintre ele au decizii finale si isi ating scopul, altele sunt contestate”, a mai spus seful ASF.

Nicu Marcu a mentionat, in ceea ce priveste stabilirea tarifelor, acestea vor fi stabilite de o companie de consultanta externa. “Este un tarif mediu la care se raporteaza celelalte tarife pe care o companie le promoveaza si, daca exista scapari, „sunt scapari izolate, ce nu impacteaza”.

„Problema este aceasta decontare. Oamenii sunt nemultumiti de decontarile pe daunele respective”, a mai spus Marcu.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close