Știrea zilei

Alexandru Rafila, veste crunta: „România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile!”

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat la B1TV ca daca numarul de infectari cu noul coronavirus va continua sa creasca in acest mod, sistemul sanitar si mai ales zona de Terapie Intensiva vor intra in colaps in maxim zece zile.

Jurnalist: Daca ritmul de infectari o sa continue, cate zile ne despart pana cand sistemul de sanatate, ATI in special si zonele de primiri urgente, zone care primesc pacientii COVID vor colapsa, adica nu vor mai putea sa faca fata?

„Mi-e greu sa spun acum, dar evident ca o crestere cu 40% a numarului de cazuri inregistrate in momentul de fata e foarte posibil. Deci 7.000 de cazuri pe zi. Sigur, nu poti spune cu exactitate dintr-un numar total de cazuri cate persoane vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Exista si aceasta piramida a varstelor, in sensul ca daca majoritatea celor care se imbolnavesc sunt tineri, nu au complicatii, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se imbolnaveste. Dar eu nu ma uit doar la ce se intampla in Romania, ci si la ce se intampla in Europa. Cresterea si in Europa e foarte rapida”, a spus Alexandru Rafila.

PUBLICITATE

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie a explicat de ce numarul cazurilor a crescut in ultima perioada.

„Odata cu racirea vremii si reintoarcerea la activitati in interior, transmisibilitatea in mod sigur a crescut. Pe langa asta, peste tot a existat aceasta fronda daca vreti, si OMS a comentat in sensul asta, a tinerilor care s-au expus inutil. Lucrul asta a creat initial o masa de persoane infectate tinere, dar acum incep sa afecteze si persoanele varstnice”, a mai spus profesorul.

„E asa o chestiune intre generatii, ca persoanele varstnice sunt foarte precaute, sunt speriate panicate. Nu poti sa nu interactionezi la un moment dat, ganditi-va la contextul familial. Bunicii copilului meu sunt foarte ingrijorati si foarte foarte precauti, au aceasta teama”, a mai declarat Rafila.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close