Știrea zilei

Carantinarea totală a Bucureştiului, analizată de Klaus Iohannis. Ce a transmis președintele

Bucureștiul este sub cod roșu din cauza pandemiei de Covid-19, mai ales că în Capitală rata de incidență a depășit 3 infectări la mia de locuitori.

În aceste condiții, tot mai mulți cetățeni se întreabă când se va pune problema carantinării totale a orașului, ca o ultimă restricție menită să stăvilească pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, autoritățile se feresc să vorbească despre acest lucru, în condițiile în care alegerile sunt aproape și o carantinare a Capitalei ar putea periclita acest proces democratic.

PUBLICITATE

Klaus Iohannis nu susține carantinarea totală a Capitalei

Președintele României a fost întrebat ce părere are despre o posibilă carantinare a Capitalei, în contextul în care rata de infectare din București a depășit 3 la mia de locuitori.

„Propunerea trebuie să vină de la experți. Nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a anunțat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă de la Cotroceni.

PUBLICITATE

Carantinarea Bucureștiului ar complica cu siguranță alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, alegeri pe care PNL vrea neapărat să le organizezez.

Klaus Iohannis este susținut în declarațiile sale și de ministrul Sănătății Nelu Tătaru. „Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri se vor lua şi alte decizii.

Deocamdată nu avem în discuţie carantinarea Bucureştiului. Să ne închidem o lună? Sunt specialiști care spun că ar trebuie să ne închidem două luni”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Nici primarul general Nicușor Dan nu a vorbit niciodată deschis despre ipotetica carantinare a Capitalei, însă în puținele sale intervenții avute pe această temă a declarat explicit că nu se pune problema unei carantinări.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close